Shop
Terugblikken op succesvolle Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice

Terugblikken op succesvolle Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice

Team Jumbo-Visma heeft er een drukke week opzitten. Zowel in Frankrijk en Italië kwam het team in actie. In Tirreno-Adriatico pakte Primoz Roglic uit met een hattrick aan ritoverwinningen en haalde hij het eindklassement binnen. In Parijs-Nice won Team Jumbo-Visma twee etappes en stond Jonas Vingegaard op het eindpodium.

Tirreno-Adriatico

Tirreno-Adriatico is een succesverhaal geworden voor Primoz Roglic. In de tweede helft van de zevendaagse rittenkoers begon de 33-jarige Sloveen aan een zegereeks. Zowel etappe vier, vijf en zes won hij op overtuigende wijze. Het eindklassement kwam daarna niet meer in gevaar. Het is voor Roglic de tweede eindzege in Tirreno-Adriatico, na 2019.

 / 

Parijs-Nice

Tussen Parijs en Nice werd de koers naar de zon verreden. Na twee dichte ereplaatsen in de eerste en tweede rit, schoot Olav Kooij op dag vijf raak in de massasprint in Saint-Paul-Trois-Châteaux. Twee dagen eerder wist Team Jumbo-Visma al de ploegentijdrit te winnen.

Tourwinnaar Jonas Vingegaard streed ondertussen volop mee voor het eindklassement. De Deen eindigde derde na Pogacar en Gaudu.

 / 

Gerelateerde updates