Shop
Een terugblik: twee dagen Ronde van Drenthe

Een terugblik: twee dagen Ronde van Drenthe

Afgelopen zondag boekte Per Strand Hagenes zijn eerste profoverwinning door de Ronde van Drenthe op zijn naam te schrijven. Daags ervoor trotseerde ook het vrouwenpeloton de Drentse VAM-berg. Karlijn Swinkels en Anna Henderson finishten beiden in de top tien. Bekijk hieronder het fotoalbum van ons Ronde van Drenthe-weekend.

Zaterdag 11 maart: vrouwen

Heel even leek de winter roet in het eten van de Ronde van Drenthe te strooien, maar de wedstrijdorganisatie was niet voor één gat te vangen. Het parcours werd aangepast en ingekort en om 14 uur konden de vrouwen alsnog van start.
De koers verliep wat hectisch en kende een valpartij waarbij ook rensters van Team Jumbo-Visma waren betrokken. Swinkels finishte als achtste en boekte daarmee het beste resultaat voor de ploeg.

 / 

Zondag 12 maart: mannen

Ook op zondag had het winterweer de Ronde van Drenthe in zijn greep. De organisatie besloot daarom de wedstrijd in te korten.
De negentienjarige Hagenes rijdt nog als belofterenner voor Team Jumbo-Visma, maar dat weerhield hem er niet van om in het profpeloton de winst te pakken. "Het voelt fantastisch om te kunnen winnen op dit niveau", zei hij na afloop.

 / 

Gerelateerde updates