Shop
Stevens Bianchi: Italiaanse precisie op Italiaanse wegen

Stevens Bianchi: Italiaanse precisie op Italiaanse wegen

Steven Kruijswijk gaat in de Giro d’Italia op jacht naar een podiumplaats in het algemeen klassement. In de bergetappes maakt de kopman van Team Jumbo-Visma geen gebruik van een celeste Bianchi Oltre XR4, maar van een zwarte variant.

Eerder dit seizoen reden Kruijswijk en zijn ploeggenoten al geregeld op de zwarte fiets. De reden dat deze zwarte Bianchi gebruikt wordt in bergetappes heeft te maken met gewicht. De zwarte fiets is in vergelijking met de originele celeste kleur iets lichter. De zwarte fiets heeft namelijk alleen een transparante laag, in plaats van een kleurlaag én een transparante laag bij de celeste variant. Bianchi heeft speciaal hiervoor een uniek verfsysteem ontwikkeld zodat de renners gewicht kunnen besparen,

Onder meer de vierde etappe van de Tour de France en Luik-Bastenaken-Luik werden dit jaar gewonnen op de zwartgekleurde Oltre XR4.

In tegenstelling tot de fietsen van Jumbo-Visma Development Team, maakt het World Tour-team gebruik van fietsen met velgremmen. De fiets is afgemonteerd met Shimano Dura-Ace onderdelen. De wielen, die ook voortkomen uit het assortiment van Dura-Ace, zijn voorzien van zesentwintig millimeter brede Vittoria Corsa tubes.

 / 

Het stuur is een FSA K-Force New Ergo stuur van carbon, omwikkeld met een celeste stuurlint. Om gedurende de Giro-etappes comfortabel op de fiets te zitten, is de Oltre XR4 van Kruijswijk voorzien van een Fizik Antares 0.0 zadel.

 / 

Specificaties van de Bianchi Oltre XR4 van Steven Kruijswijk

Frame: Bianchi Oltre XR4

Voorrem: Shimano Dura-Ace R9110

Achterrem: Shimano Dura-Ace R9110

Shifters: Shimano Dura_Ace R9150

Voorderailleur: Shimano Dura-Ace R9150

Achterderailleur: Shimano Dura-Ace R9150

Cassette: Shimano Dura-Ace R9100, 11-30

Ketting: Shimano Dura-Ace R9100

Crankset: Shimano Dura-Ace R9100, 172.5mm cranks, 54 buitenblad, 39 binnenblad

Trapas: Shimano Dura-Ace R9100

Wielset: Shimano Dura-Aca C40

Tubes: Vittoria Corsa 26mm

Stuur: FSA K-Force New-Ergo Carbon

Stuurlint: FSA Celeste

Stuurpen: FSA OS-99

Pedalen: Shimano Dura-Ace R9100

Zadel: Fizik Antares 0.0

Zadelpen: Bianchi Oltre XR4

Bidonhouder: Tacx

Fietscomputer: Garmin Edge 830

Gerelateerde updates