Inloggen
Voeding

Voeding

Jumbo Foodcoach

Sinds eind 2018 maken onze renners gebruik van de Jumbo Foodcoach app. Dit is een beproefd middel dat de sporters helpt in een gezonde, passende maaltijdkeuze. Gezonde en evenwichtige voeding is immers van groot belang voor de prestaties van topsporters. Onze performance staf begeleidt onze sporters hierbij door een persoonlijk voedingsplan in te voeren dat is afgestemd op het wedstrijd- en trainingsschema van de wielrenner. Op basis hiervan stelt de Foodcoach app passende maaltijden voor, waarvan de ingrediënten in de juiste portionering met een druk op de knop zijn toe te voegen aan de boodschappenlijst. Een automatische koppeling met Jumbo.com zorgt ervoor dat deze boodschappen snel worden thuisbezorgd bij onze sporters. De Jumbo Foodcoach app is ontwikkeld in nauwe samenwerking met onze performance staf en bewegingsfysioloog en voedingswetenschapper Asker Jeukendrup.

 / 

Vifit

Sinds januari 2018 is FrieslandCampina (met het merk Vifit) onze voedingspartner. We delen onze overtuiging dat voeding een essentiële rol speelt in de prestaties van atleten. Voor topatleten is het, na een training, aan te bevelen om 20 gram eiwitten te gebruiken om de spierfunctie te ondersteunen en je voor te bereiden op de volgende uitdaging. Met 20 gram proteïne in elk portie is het Vifit Sport Recovery High Protein-assortiment speciaal ontworpen om aan die vereiste te voldoen en deze vorm van herstel wordt door het team onderschreven.

Wil je meer weten over de Vifit producten? Bezoek de website van Vifit en Vifit Sport!

 / 

Voedingspartners

Naast Jumbo en Vifit krijgen we ook ondersteuning van andere partijen die ons in de staat stellen om op onze top te presteren. Grand'Italia, RedBull, Sourcy en Unilever helpen ons met dagelijkse producten om onze renners nog beter te laten maken. Dankzij deze partijen zorgen we voor onder andere de herstelmaaltijden van onze renners. Deze maaltijden worden vers bereid door onze verzorgers.

Artikelen over voeding

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /