Team Jumbo Visma-schaatsers over het belang van zuivel
De zuivelproducten van Campina zorgen het hele jaar door voor een sterke start v...
Als je aan Frans eten denkt.. denk je aan de crêpe! Pannenkoeken, zoals een crêpe, staan minimaal één keer per week op het menu van onze renners, maar waarom en op welk moment van de dag? Ontdek het antwoord hieronder en probeer een paar heerlijke pannenkoekrecepten rechtstreeks vanaf het menu van onze renners.
De crêpe kan je vergelijken met een pannenkoek qua voedingswaarde. Het verschil zit in de grootte en dikte: de crêpe is dunner en kleiner, omdat het in Frankrijk vooral als dessert op de kaart staat. Het beslag voor de typisch Franse crêpe is dan ook vaak wat zoeter, maar in principe zit er weinig verschil tussen een crêpe en een pannenkoek behalve het formaat. Om de crêpe zo dun te krijgen is het aan te raden om te werken met een crêpemaker zoals de Fransen doen.
Klein en dun of groot en dik, zowel een pannenkoek als een crêpe vormen een bron aan koolhydraten als je inzoomt op de voedingswaarde. Je kan met de toppings kiezen voor meer koolhydraten en/of het toevoegen van eiwitten. Een topping met kwark en fruit draagt bijvoorbeeld bij aan beide. Pannenkoeken zijn daarom een ideale start voor de dag van onze renners!
"Een crêpe vormt een bron aan koolhydraten"
Een crêpe staat zelden als toetje op het menu, omdat onze renners vlak voor het slapen met name behoefte hebben aan trage eiwitten (voor herstel). Maar minimaal één keer per week spelen pannenkoeken zeker de hoofdrol bij het ontbijt. Het is namelijk een ideaal gerecht om zoveel mogelijk voedingsstoffen in relatief kleine ‘hap’ te stoppen.
Praktisch, maar ook lekker. Met een dotje magere kwark en vers fruit of honing/maple siroop is het een favoriet ontbijt van bijna alle renners. Laat je inspireren met de twee onderstaande recepten rechtstreeks uit het maaltijd plan van onze renners, en voel je vrij om te experimenteren met de toppings. Bon appétit!
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Ingrediënten:
Bereidingswijze: