Cooling-down met Antoinette de Jong: 'Ben dol op snelheid'
In de rubriek 'Cooling-down' vertellen de schaatsers van Team Jumbo-Visma over h...
Op een warme zomerse dag is niks verfrissender dan een koud glas ijsthee. In deze Food Friday leggen we uit wat het verschil is in voedingswaarde tussen ijsthee uit een pak en zelfgemaakte ijsthee, en geven we je meteen wat tips en tricks om zelf ijsthee te kunnen maken (wat makkelijker is dan je wellicht denkt)!
IJsthee heeft een gezond imago vanwege de doorgaans lagere hoeveelheid aan calorieën dan andere frisdrank. Vergeet alleen niet dat het wel onder de frisdrank valt. Frisdrank staat erom bekend relatief veel suikers te bevatten en dat is dan ook het geval voor kant-en-klare ijsthee. Voor onze renners zorgen suikers juist voor een aanvulling op hun koolhydraten behoefte, maar als je wat minder (of geen) uren op de fietst hebt doorgebracht raden we je aan om niet liters weg te drinken van deze verfrissende drank.
"Met zelfgemaakte ijsthee ben je zelf in control"
Op rustdagen drinken onze renners eerder een zelfgemaakte iced tea. Doordat je zelf de drank maakt, controleer je automatisch de hoeveelheid suiker én de smaak. Gewone ijsthee wordt namelijk gemaakt van thee extract, maar de basis van zelfgemaakte iced tea is pure thee. Met de thee kan je dan ook al de basis van de smaak volledig zelf bepalen. Vervolgens kan je fantasie de vrije loop krijgen om smaak toe te voegen, zoals met het toevoegen van munt, citroen, fruit of een combinatie daarvan. Hieronder vind je twee recepten om je alvast wat inspiratie te geven!
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Ingrediënten:
Bereidingswijze: