Inloggen
Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk als wielrenner

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk als wielrenner

Onze renners zijn bewust bezig met voeding. Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met voldoende herstelmomenten en bijpassende gezonde voeding is waar het performance programma om draait. Voedingssupplementen ondersteunen hierbij. Hoe dat precies zit leggen wij je uit in de Food Friday van deze week.

Voedingssupplementen worden dagelijks genomen door onze renners. Gezonde en gevarieerde voeding vormt de basis, maar met de juiste supplementen kunnen wij onze renners net wat extra’s bieden.

Er wordt een weloverwegen keuze gemaakt in welke supplementen onze renners gebruiken. Een belangrijke vraag die wij altijd stellen: voegt een supplement echt waarde toe, omdat het risico op een tekort groot is? In de wintermaanden is het tekort op Vitamine D bijvoorbeeld groot (tekort aan zonlicht), en worden er Vitamine D supplementen ingezet.

Voor de algemene gezondheid nemen onze renners het hele jaar door dezelfde supplementen van Virtuoos, te weten: Multi Health Support Gold (zonder B6), Omega-3 en D3-3000 IU Gold. Dit is bedoeld om de weerstand te ondersteunen. Periodiek en specifiek worden er andere supplementen ingezet, zoals extra eiwitten na een zware inspanning.

"Gezonde en gevarieerde voeding zijn de basis"

Maar supplementen ondersteunen de gezondheid

Het belangrijkste doel van de voedingssupplementen is om fit te blijven. Onze renners lopen een vergroot risico op ziekte vanwege het vele reizen (airco omgevingen) en het contact met vele verschillende mensen (pers, fans, teamgenoten, hotelpersoneel, etc.). Zit een renner op het randje van ziek zijn, dan wordt het maaltijd plan aangevuld met Vitamine C1000 Gold en Zink Gold. Dit uiteraard in combinatie met extra rust en het goed luisteren naar eigen lichaam om niet te over-trainen.

Een griepje van een paar dagen kan al snel betekenen dat een renner 2 tot 4 weken nodig heeft om weer terug te komen op het oude niveau. De eerste dagen is een renner ziek, daarna volgt een periode van aftasten wat het lichaam aan kan, en vervolgens kunnen de intensieve trainingen weer normaal worden gedraaid. Uiteraard verschilt het per renner hoe ver iemand wordt teruggeworpen in het trainingsschema als gevolg van ziekte.

Onze renners nemen tijdens het ontbijt hun supplementen in. Het moment van de dag is niet belangrijk, maar wel dat het dagelijks gebeurd om van het positieve, aanvullende effect te profiteren. Een vast moment op de dag zorgt ervoor dat het een gewoonte is geworden voor onze renners.

Dagelijks een voedingssupplement is niet alleen iets voor onze renners, maar het helpt voor ieders algemene gezondheid. Afhankelijk van je levensstijl kies je de beste supplementen. Doe je zelf bijvoorbeeld veel aan duursport? Slik dan dagelijks Multi Health Support Gold (zonder B6), Krill Omega-3-Gold en D3-3000 IU Gold (in de wintermaanden). Dit zal je gezondheid ondersteunen en komt je fitheid absoluut ten goede. Zo kan je langer doortrainen en is de kans op terugval als gevolg van ziek zijn aantoonbaar minder. In plaats van te investeren in een short cut om voor een specifieke rit wat beter te zijn, kan je er beter voor kiezen om dagelijks een supplement te nemen om op de lange termijn te groeien in niveau. Dit zijn effecten die onze ploeg de laatste jaren is gaan inzien door in de praktijk te testen.

Nog een laatste tip: maak er een ritueel van
, net als onze renners, zodat je het nooit kan vergeten! Zet bijvoorbeeld een doosje Virtuoos voedingssupplementen naast je koffiemachine en neem een supplement terwijl je koffie doorloopt.

Gerelateerde updates

Food Friday - Zo letten onze renners op hun gewicht

Onze (klassements)renners hebben het optimale gewicht nodig om sneller omhoog te rijden. Lees in deze Food Friday meer over de cruciale rol die voeding daarbij speelt. Sneak peek: geïnspireerd door de Spaanse wegen vertellen we meteen hoe je tapas gezond kan maken!

Lees meer

De reis naar de Vuelta-zege van Primoz

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer
 /