Food Friday - Quiz time!

Food Friday - Quiz time!

Quiz time! Heb jij aandachtig de afgelopen Food Fridays gelezen? Kom erachter of jij net zoveel basiskennis hebt over voeding als ons Development Team.

Al vanaf het Development Team leren onze renners veel over voeding. De optimale basisvoeding is hét fundament waarop deze jonge renners kunnen bouwen, ook wel de basislaag van de sportvoedingspiramide genoemd. De tweede laag is sportspecifieke voeding en de derde laag gaat over supplementen. Het Development Team leert over basisrichtlijnen die ze iedere dag moeten toepassen, zoals het eten van minstens 200 gram groente, 200 gram fruit en 15 gram ongezouten noten per dag. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de juiste timing van de juiste voedingsstoffen en welke voedingsstoffen extra aandacht nodig hebben (bijvoorbeeld met supplementen). Ook gaan de renners zelf aan de slag in de keuken om praktisch aan de slag te gaan met portiegroottes, verschillende bereidingswijzes, etc.

In iedere Food Friday die tot nu toe is gepubliceerd zijn diverse topics aan bod gekomen die ook ons Development Team leert. Ben jij er klaar voor om jouw kennis te testen? Doe de quiz en wie weet win jij eeuwige roem.

SPOILER ALERT:
De juiste antwoorden worden staan onder het antwoordformulier (de winactie is inmiddels verlopen).

De juiste antwoorden

1: C
2: C
3: B
4: A

5: C
6: B
7: B
8: C

Gerelateerde updates