Inloggen
Food Friday – Pasta di Giro

Food Friday – Pasta di Giro

In deze eerste Food Friday nemen we je mee naar Italië, het land van pasta. Het komt goed uit dat wij hier nu zitten, want onze renners hebben tijdens de Giro d’Italia volop behoefte aan koolhydraten.

Pasta en topsport vormen al jaren een onlosmakelijke combinatie. Dit komt doordat pasta een bron aan energie vormt vanwege de grote hoeveelheid koolhydraten. Hoewel ook andere producten (aardappelen, bonen en rijst) koolhydraten bevatten, kunnen onze renners van pasta grotere hoeveelheden eten om hiermee hun benodigde energie aan te vullen. Overigens is het altijd belangrijk om je koolhydraten aan te vullen, of je nou de Giro fietst of deze de hele dag trouw vanaf de bank volgt.

Met onderstaande pasta recepten kan jij net als onze renners opgaan in de Italiaanse sferen. De namen van deze recepten mag je in het teken van de Giro overigens gerust met een zwaar Italiaans accent uitspreken.

"Dit zijn de favoriete recepten van onze renners. Zij hebben een dagelijks menu van minimaal 6.000 calorieën."


Wil je de ingrediënten winnen? Als trotse partner van Team Jumbo-Visma geeft Grand’Italia een houten fietskrat weg gevuld met Grand’Italia producten (t.w.v. €30,-) en een kookschort. Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken, is jouw contactgegevens achterlaten in het formulier onderaan dit artikel.

Buon appetito!

Recept 1: Mini Penne Integrali con pesto e pomodori (vegetarisch)


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 gram Grand’Italia Mini Penne Integrali
  • 185 gram Grand’Italia Pesto alla Genovese
  • 300 gram cherrytomaten
  • 4 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
  • 1 eetlepel olijfolie, extra vierge
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 bosje basilicum, gescheurd
  • Liever met vlees? Voeg dan 300 gram (gerookte) kip toe


Bereidingswijze:

  1. Breng een pan water aan de kook (1 liter water per 100g pasta) en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster hierin de pijnboompitjes lichtbruin. Doe ze op en bord en leg apart. Dit kan snel gaan, dus houdt het goed in de gaten.
  3. Halveer de cherrytomaten.
  4. Giet de pasta af.
  5. Schep de pesto, olie en tomaatjes door de pasta.
  6. Verdeel de pasta over de uitserveerbordjes
  7. Garneer ieder serveerbakje met pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en verse basilicum.
 / 

Recept 2: Insalata di pasta con pesto alla genovese (pastasalade)


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 gram Grand'Italia Mini Penne Integrali
  • 185 gram Grand'Italia Pesto alla Genovese
  • 200 gram parmaham, in reepjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 200 gram rucola
  • 1 bosje basilicum
  • 2 avocado’s, geschild in stukjes


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden en leg de reepjes ham op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Breng ondertussen een pan water aan de kook en bereid de mini penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de paprika de laatste minuut mee met de pasta.
  3. Schep de Pasta Pesto Basilico door het pasta-paprikamengsel.
  4. Maak de avocado's schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de avocado en rucola door de pasta. Garneer met de ham en het basilicum.

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /