Mijn profiel
Favoriete recepten - Pindawafels

Favoriete recepten - Pindawafels

De komende periode delen we de favoriete recepten van onze renners. Deze keer: pindawafels. Ideaal om voor of tijdens je (indoor)training of als tussendoortje te eten.

Ingedriënten voor 4 wafels

72 gram brood naar keuze (2 sneetjes)

75 gram bloem

5 gram bakpoeder

1 eetlepel (kokosbloesem) suiker

1 mespuntje mineraalzout

2 biologische eieren

100 ml halfvolle (of plantaardige) melk

1 rijpe banaan

2 eetlepels 100% Calvé pindakaas

Bereidingswijze

1. Warm het wafelijzer voor. Heb je geen wafelijzer? Dan kun je er ook pannenkoekjes van maken. Bak ze dan als American pancakes in een koekenpan.

2. Doe het brood in een keukenmachine of blender samen met bloem, bakpoeder, suiker en zout. Meng alles door elkaar. Blijf mixen tot al het brood klein en kruimelig is.

3. Klop in een aparte kom de eieren los met de melk. Dit gaat het beste met een mixer op hoge snelheid; zo wordt het beslag straks mooi luchtig.

4. Giet het eimengsel bij de droge ingrediënten in de blender, voeg de banaan en pindakaas toe en meng het geheel tot een glad, lobbig mengsel.

5. Vet het wafelijzer in met bakspray (kokos)olie. Giet voorzichtig één vierde van het beslag in de wafelvorm tot de bovenste uitsparingen nog net zichtbaar zijn. Bak de wafel tot de buitenkant krokant en goudkleurig is. Bak zo vier wafels en laat ze afkoelen op een afkoelrooster

Eet smakelijk!

Gerelateerde updates