Profiel
Hoe INSCYD Team Jumbo-Visma heeft geholpen in voorbereiding op de klassiekers

Hoe INSCYD Team Jumbo-Visma heeft geholpen in voorbereiding op de klassiekers

Onze renners doen meerdere keren per jaar een lactaattest. Head of Performance Mathieu Heijboer legt uit hoe die test onze renners helpt bij de voorbereiding op de klassiekers.

Er zijn enkele belangrijke fysiologische behoeften waaraan rijders voorafgaand aan het klassieke seizoen moeten werken. Mathieu Heijboer: “Wij vinden vo2max en anaerobe drempel belangrijk en daarnaast absolute power. Daarom zal een lichte renner met weinig absoluut vermogen niet snel in een klassieker goed kunnen presteren. We trainen in de voorbereiding vooral op deze metrics.”

Heijboer geeft ook enkele voorbeelden van de doelen die we tijdens de testen hebben gesteld: ”Wat betreft de vo2max proberen we een zo hoog mogelijk resultaat te krijgen. Klassiekers zijn nu eenmaal een uitputtingsslag waarbij uithouding het belangrijkste is. Daarnaast proberen we Vlamax individueel te 'tunen', maar dit is voor elke renner verschillend. In het algemeen kun je stellen dat een klassieker renner tussen de 0,35 - 0,5 mmol/L/s zit.”

Met behulp van de INSCYD-testen kunnen we metrics bepalen, daarna gericht trainen en na een bepaalde periode weer controleren. Dus deze testen zijn essentieel in onze trainingssturing.

Dit seizoen zijn we in januari begonnen met testen in Alicante. Tijdens dit trainingskamp testen we op het vlakke met sprinttesten en bergop met een vierfasetest. Op dit moment zijn onze klassieke renners terug in Alicante voor de laatste voorbereidingen. We zullen enkele testen uitvoeren en de resultaten vergelijken met de testen van afgelopen januari. Met deze laatste resultaten zetten we de training voort richting de klassiekers.

 / 

Gerelateerde updates