Inloggen
Tolhoek, Bouwman en Kuss langer bij Team Jumbo-Visma

Tolhoek, Bouwman en Kuss langer bij Team Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma heeft de contracten verlengd met drie renners die momenteel actief zijn in de Giro d’Italia. Antwan Tolhoek (25), Koen Bouwman (25) en Sepp Kuss (24) blijven alle drie tot en met 2021 bij de ploeg van manager Richard Plugge. In Italië rijdt het trio in dienst van kopman Primoz Roglic, die momenteel tweede staat in het algemeen klassement.

“Ik voel me thuis bij dit team”, verklaart Bouwman zijn contractverlenging. “Vanaf de eerste wedstrijd die ik reed als prof, zit ik bij dit team.” Net als Bouwman heeft Kuss geen moment overwogen andere oorden op te zoeken. “We krijgen hier het vertrouwen om ons verder te ontwikkelen”, aldus de Amerikaan. “Als we vooruitgaan, is het logisch om te blijven.”

Tolhoek valt zijn ploegmaats bij. “Iedereen zit hier al een langere tijd. Dat is niet voor niets. Het team is echt bezig iedereen beter te maken. Ik denk dat we daarom allemaal graag willen blijven. Af en toe kunnen we onze neus ook aan het venster drukken. Dat hopen we in de toekomst vaker te doen”, zegt de Zeeuw, die eerder ook al de Vuelta en de Tour reed.

Plugge prijst zich gelukkig met het langere verblijf van zijn pupillen. “Ze zijn hier ontwikkeld en laten geweldige dingen zien. Ze zijn doorgegroeid naar luitenants van een van de grootste kanshebbers in de Giro. Ik vind het heel gaaf dat dat bij ons in de organisatie zo is gegroeid.”

 / 
			© Kuss won the Tour of Utah in 2018
			© Tolhoek in last year's Tour de France
			© In 2017, Bouwman won a stage in the Dauphiné
© Kuss won the Tour of Utah in 2018
© Tolhoek in last year's Tour de France
© In 2017, Bouwman won a stage in the Dauphiné

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /