Inloggen
Team Jumbo-Visma weet Foss twee jaar aan zich te binden			© Jan Brychta

Team Jumbo-Visma weet Foss twee jaar aan zich te binden

Team Jumbo-Visma heeft de Noor Tobias Foss voor de komende twee jaar vastgelegd. De 22-jarige belofte is de eerste aanwinst voor volgend seizoen voor de Nederlandse World Tour-formatie van manager Richard Plugge. Foss komt over van opleidingsploeg Uno-X uit Noorwegen. Team Jumbo-Visma ziet in Foss een allround versterking die zowel bergop als in tijdritten zijn mannetje staat.

“We hebben Tobias uitgebreid gescout. Hij is ook al twee keer met ons op trainingskamp geweest. Daarna hebben we intensief contact gehouden, ook toen hij een moeilijke periode had. Hij heeft laten zien dat hij moeilijkheden kan overwinnen”, verklaart sportive director Merijn Zeeman de transfer van de jonge Noor.

"Voor mijn soort renner is dit het perfecte team om je verder te ontwikkelen"

Tobias Foss

Die staat te popelen om komend seizoen de overstap te maken. “Ik kijk er heel erg naar uit om me bij de ploeg aan te sluiten. Voor mijn soort renner is Team Jumbo-Visma het perfecte team om je verder te ontwikkelen. Van alle World Tour-teams is bij deze ploeg de talentontwikkeling het best”, aldus Foss. “Ik hoop mijn nieuwe ploegmaten de komende jaren bij te kunnen staan in het neerzetten van prestaties en zelf te groeien als renner en als persoon. Ik ken de manier van werken bij Team Jumbo-Visma en ik voel me bevoorrecht en gelukkig om er deel van uit te gaan maken.”

Gerelateerde updates

Food Friday – 3x zomerse stamppotten

Stamppot is een perfect recept voor wielrenners! Wie aan stamppot denkt, denkt aan de winter, maar er zijn ook zomerse recepten. Ontdek in de Food Friday van deze week waarom stamppot op het menu van onze renners staat en laat je inspireren met 3 zomerse recepten.

Lees meer

Food Friday – Bier tijdens de koers?!

In de Food Friday van deze week nemen we je mee terug in de tijd. Dronk men vroeger echt bier tijdens een koers? Lees snel verder en ontdek alles over het alcohol beleid van vroeger versus nu!

Lees meer

Nog twee weken tot de Tour

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /