Team Jumbo-Visma weet Foss twee jaar aan zich te binden			© Jan Brychta

Team Jumbo-Visma weet Foss twee jaar aan zich te binden

Team Jumbo-Visma heeft de Noor Tobias Foss voor de komende twee jaar vastgelegd. De 22-jarige belofte is de eerste aanwinst voor volgend seizoen voor de Nederlandse World Tour-formatie van manager Richard Plugge. Foss komt over van opleidingsploeg Uno-X uit Noorwegen. Team Jumbo-Visma ziet in Foss een allround versterking die zowel bergop als in tijdritten zijn mannetje staat.

“We hebben Tobias uitgebreid gescout. Hij is ook al twee keer met ons op trainingskamp geweest. Daarna hebben we intensief contact gehouden, ook toen hij een moeilijke periode had. Hij heeft laten zien dat hij moeilijkheden kan overwinnen”, verklaart sportive director Merijn Zeeman de transfer van de jonge Noor.

"Voor mijn soort renner is dit het perfecte team om je verder te ontwikkelen"

Tobias Foss

Die staat te popelen om komend seizoen de overstap te maken. “Ik kijk er heel erg naar uit om me bij de ploeg aan te sluiten. Voor mijn soort renner is Team Jumbo-Visma het perfecte team om je verder te ontwikkelen. Van alle World Tour-teams is bij deze ploeg de talentontwikkeling het best”, aldus Foss. “Ik hoop mijn nieuwe ploegmaten de komende jaren bij te kunnen staan in het neerzetten van prestaties en zelf te groeien als renner en als persoon. Ik ken de manier van werken bij Team Jumbo-Visma en ik voel me bevoorrecht en gelukkig om er deel van uit te gaan maken.”

Gerelateerde updates