Profiel
Zware val Van Aert overschaduwt prima tijdrit Kruijswijk

Zware val Van Aert overschaduwt prima tijdrit Kruijswijk

Steven Kruijswijk heeft goede zaken gedaan in het klassement van de Tour de France. De kopman van Team Jumbo-Visma reed in Pau een uitstekende tijdrit en werd verdienstelijk zesde op 45 seconden van ritwinnaar en geletruidrager Julian Alaphilippe. In het klassement schuift Kruijswijk op naar de derde plaats op 2.12 van de Fransman.

De prestaties van Kruijswijk werden overschaduwd door een zware val van ploegmaat en Belgisch kampioen tijdrijden Wout van Aert. Van Aert was snel onderweg en leek op weg naar een snelle tijd, maar in de slotkilometers ging hij hard onderuit nadat hij in een bocht een dranghek toucheerde. Van Aert werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht met een diepe vleeswond aan zijn rechterbovenbeen.

“Na de valpartij van Wout moest ik mij herpakken. Het is jammer dat het gebeurd is en zoiets gun je niemand”, aldus Kruijswijk. “Ik denk dat ik zelf een prima tijdrit gereden heb. Het parcours was voor mij ideaal en het gevoel was best goed. Ik wist dat het eerste gedeelte mij het beste moest liggen met al die venijnige klimmetjes. Het laatste stuk was toch een stuk vlakker. Tot het tweede tussenpunt ging het erg goed. Ik had wel verwacht iets in te leveren op het einde. De verschillen zijn klein en ik verwacht dat het nog een spannende Tour gaat worden. Voor nu staan we er goed voor.”

 / 

Gerelateerde updates