Inloggen
Zware val Van Aert overschaduwt prima tijdrit Kruijswijk

Zware val Van Aert overschaduwt prima tijdrit Kruijswijk

Steven Kruijswijk heeft goede zaken gedaan in het klassement van de Tour de France. De kopman van Team Jumbo-Visma reed in Pau een uitstekende tijdrit en werd verdienstelijk zesde op 45 seconden van ritwinnaar en geletruidrager Julian Alaphilippe. In het klassement schuift Kruijswijk op naar de derde plaats op 2.12 van de Fransman.

De prestaties van Kruijswijk werden overschaduwd door een zware val van ploegmaat en Belgisch kampioen tijdrijden Wout van Aert. Van Aert was snel onderweg en leek op weg naar een snelle tijd, maar in de slotkilometers ging hij hard onderuit nadat hij in een bocht een dranghek toucheerde. Van Aert werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht met een diepe vleeswond aan zijn rechterbovenbeen.

“Na de valpartij van Wout moest ik mij herpakken. Het is jammer dat het gebeurd is en zoiets gun je niemand”, aldus Kruijswijk. “Ik denk dat ik zelf een prima tijdrit gereden heb. Het parcours was voor mij ideaal en het gevoel was best goed. Ik wist dat het eerste gedeelte mij het beste moest liggen met al die venijnige klimmetjes. Het laatste stuk was toch een stuk vlakker. Tot het tweede tussenpunt ging het erg goed. Ik had wel verwacht iets in te leveren op het einde. De verschillen zijn klein en ik verwacht dat het nog een spannende Tour gaat worden. Voor nu staan we er goed voor.”

 / 

Gerelateerde updates

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer

Food Friday – Het favoriete iced tea recept van onze renners

Op een warme zomerse dag is niks verfrissender dan een koud glas ijsthee. In deze Food Friday leggen we uit wat het verschil is in voedingswaarde tussen ijsthee uit een pak en zelfgemaakte ijsthee, en geven we je meteen wat tips en tricks om zelf ijsthee te kunnen maken!

Lees meer
 /