Profiel
Zware val Foss grote domper voor Team Jumbo-Visma in Valencia

Zware val Foss grote domper voor Team Jumbo-Visma in Valencia

Een zware valpartij van Tobias Foss heeft voor een grote domper gezorgd bij Team Jumbo-Visma in de tweede etappe van de Ronde van Valencia. De Noor, vorig jaar winnaar van de Tour de l’Avenir, kwam op een zevental kilometer voor de streep zwaar ten val en moest de strijd staken met een gebroken sleutelbeen.

De tweede etappe werd mee kleur gegeven door Jos van Emden. De nationale kampioen tijdrijden zat mee in de vlucht van de dag die meer dan honderdzestig kilometer standhield en strandde in het zicht van de haven.

Uiteindelijk speelde Team Jumbo-Visma geen rol van betekenis op het steile slotklimmetje naar de finish. Foss was daar in het strijdplan de vooruit geschoven post.

Ploegleider Grischa Niermann zag de getalenteerde aanwinst de strijd noodgedwongen staken. “We hadden gehoopt dat hij op deze finish had kunnen meedoen. Dit is heel vervelend, voor hem en voor het team. Maar ook dat hoort bij wielrennen. Tot aan de val liep de etappe perfect voor ons. We hadden Jos mee in de vlucht en de ploegen hebben hard moeten achtervolgen om ze in te lopen. Het was een mooie poging. Morgen gaan we weer vol voor een sprint met Dylan, maar helaas wel zonder Tobias.”

Jos van Emden zag zijn aanvalspoging als een goede training. “We hadden vanmorgen afgesproken om een mannetje mee te hebben in de ontsnapping. Zo hoefden we als ploeg niet te achtervolgen. Toen ik twee sterke mannen als Cavagna en De Marchi zag gaan, heb ik geen moment getwijfeld en ben ik meegegaan. Ook al wist ik dat ik op een aankomst als deze geen kans maak. Er werd hard gereden en we hebben lang standgehouden. Het was een goede training. Morgen hebben we een kans met Dylan, maar eerst ga ik lekker slapen.”

 / 

Gerelateerde updates