Inloggen
Wynants trekt ten aanval in slotetappe Ronde van Noorwegen

Wynants trekt ten aanval in slotetappe Ronde van Noorwegen

Maarten Wynants heeft zich goed van voren laten zien in de laatste etappe van de Ronde van Noorwegen. De 37-jarige renner van Team Jumbo-Visma maakte deel uit van een kopgroep van zes, die op de laatste klim van de dag gegrepen werd. Floris De Tier eindigde als zeventiende in het algemeen klassement.

Nadat de kopgroep was bijgehaald op de klim naar Smeden, reed De Tier vlak voor de top van de beklimming weg uit het peloton. In de laatste tien kilometer kwam alles bij elkaar. In de daaropvolgende sprint kon De Tier niet meedingen naar de etappezege.

“We hebben gestreden voor wat we waard waren”, aldus ploegleider Frans Maassen. “Het was goed dat Maarten mee was in de ontsnapping. Die kwam niet zo ver als dat we gehoopt hadden, omdat het peloton erg hard heeft gereden. Taco en Bert-Jan hebben Floris goed afgezet aan de voet van de laatste klim. Floris kwam op een goede positie boven, maar het groepje waar hij in zat, werd vrij snel ingelopen. Daardoor mondde deze etappe wederom uit in een sprint. Zonder Van Poppel wordt het voor ons lastig om dan te scoren. Desondanks hebben de jongens afgelopen week gedaan wat ze konden. We hebben iedere dag geprobeerd in de ontsnapping te zitten en dat is drie keer gelukt.”

Tour of Norway

Stage 6

Uitslag
Klassement
1
Alexander Kristoff
UAE-Team Emirates 25:19:58
2
Kristoffer Halvorsen
Team INEOS +0:03
3
Edvald Boasson Hagen
Team Dimension Data +0:05
17
Floris De Tier
Team Jumbo-Visma +0:21
48
Maarten Wynants
Team Jumbo-Visma +6:10
66
Taco van der Hoorn
Team Jumbo-Visma +14:43
72
Bert-Jan Lindeman
Team Jumbo-Visma +21:52

Gerelateerde updates

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer

Food Friday – Het favoriete iced tea recept van onze renners

Op een warme zomerse dag is niks verfrissender dan een koud glas ijsthee. In deze Food Friday leggen we uit wat het verschil is in voedingswaarde tussen ijsthee uit een pak en zelfgemaakte ijsthee, en geven we je meteen wat tips en tricks om zelf ijsthee te kunnen maken!

Lees meer
 /