Profiel
Wynants trekt ten aanval in slotetappe Ronde van Noorwegen

Wynants trekt ten aanval in slotetappe Ronde van Noorwegen

Maarten Wynants heeft zich goed van voren laten zien in de laatste etappe van de Ronde van Noorwegen. De 37-jarige renner van Team Jumbo-Visma maakte deel uit van een kopgroep van zes, die op de laatste klim van de dag gegrepen werd. Floris De Tier eindigde als zeventiende in het algemeen klassement.

Nadat de kopgroep was bijgehaald op de klim naar Smeden, reed De Tier vlak voor de top van de beklimming weg uit het peloton. In de laatste tien kilometer kwam alles bij elkaar. In de daaropvolgende sprint kon De Tier niet meedingen naar de etappezege.

“We hebben gestreden voor wat we waard waren”, aldus ploegleider Frans Maassen. “Het was goed dat Maarten mee was in de ontsnapping. Die kwam niet zo ver als dat we gehoopt hadden, omdat het peloton erg hard heeft gereden. Taco en Bert-Jan hebben Floris goed afgezet aan de voet van de laatste klim. Floris kwam op een goede positie boven, maar het groepje waar hij in zat, werd vrij snel ingelopen. Daardoor mondde deze etappe wederom uit in een sprint. Zonder Van Poppel wordt het voor ons lastig om dan te scoren. Desondanks hebben de jongens afgelopen week gedaan wat ze konden. We hebben iedere dag geprobeerd in de ontsnapping te zitten en dat is drie keer gelukt.”

Tour of Norway

Stage 6

Uitslag
Klassement
1
Alexander Kristoff
UAE-Team Emirates 25:19:58
2
Kristoffer Halvorsen
Team INEOS +0:03
3
Edvald Boasson Hagen
Team Dimension Data +0:05
17
Floris De Tier
Team Jumbo-Visma +0:21
48
Maarten Wynants
Team Jumbo-Visma +6:10
66
Taco van der Hoorn
Team Jumbo-Visma +14:43
72
Bert-Jan Lindeman
Team Jumbo-Visma +21:52

Gerelateerde updates