Wynants in de aanval in Dauphiné

Wynants in de aanval in Dauphiné

Team LottoNL-Jumbo heeft zich getoond in de eerste etappe van het Criterium du Dauphiné. De ploeg is naar Frankrijk gekomen om met agressief koersen, elke dag voor een resultaat te strijden en deed dat op de eerste zondag met Maarten Wynants en Wilco Kelderman. Peter Kennaugh (Team Sky) won.

“We wilden graag mee zijn in de ontsnapping”, bevestigde ploegleider Merijn Zeeman na de eerste etappe. “Dat lukte, Maarten zat erbij. Twee van de andere vluchters uit de kopgroep waren sterker dan hij. Bjorn Thurau (Bora-Argon 18) komt uiteindelijk het verst, maar redt het ook niet.”

Zwaar parcours
Wynants zelf gaf aan dat het lastig was om vooruit te blijven. “Het was een zwaar parcours”, zei hij. “Ik had het wel al in mijn hoofd zitten om er vandaag voor te gaan. In de eerste rit van een etappekoers wordt er vaak wat afwachtend gereden en is het niet moeilijk om in de kopgroep te komen. Vandaag was dat anders. Er waren veel ploegen die voor de dagzege wilden gaan. We hebben even een voorsprong van 7,5 minuut gehad, maar daarna ging het snel. Ik heb daardoor ook niet alles gegeven op de laatste klim. Ik heb bidons gehaald om aan de jongens die nog in het peloton zaten te geven en me verder gericht op morgen.”


Onvoorspelbaar
In de finale van de etappe mengde Wilco Kelderman zich nog in het geweld. “Wilco maakte een goede indruk”, zei Zeeman. “Hij heeft nog meegesprint en werd elfde. Koersen in de Dauphiné is altijd onvoorstelbaar. Daarom willen wij elke dag voor onze kans gaan. Dat gaan we morgen weer proberen.”

Gerelateerde updates