Wielrenners Team LottoNL-Jumbo klaar voor spannend seizoen

De wielrenners van Team LottoNL-Jumbo zijn vrijdagmiddag 9 januari in Rosmalen gepresenteerd aan de pers. Vlak voor de start van het schaatsseizoen werden de schaatsers van dit unieke topsportteam al voorgesteld en per 1 januari 2015 is ook de wielersectie officieel onderdeel van Team LottoNL-Jumbo. Team LottoNL-Jumbo bestaat uit 12 schaatsers en 25 wielrenners en is het hele jaar op topniveau actief.

Samen winnen
Team LottoNL-Jumbo is een oer-Hollands professioneel topsportteam dat 365 dagen per jaar zichtbaar is en op het hoogste niveau presteert. Met het samenvoegen van een professionele wieler- en schaatsploeg is het fundament gecreëerd van een nieuw organisatiemodel in de Nederlandse topsport. Een model dat draait om kennis delen, kruisbestuivingen en krachten bundelen. Niet alleen op commercieel en communicatief gebied, maar ook op sportief gebied.

Er ontstaat een nieuwe topsportcultuur, die dankzij sportieve prestaties en een goede uitstraling, ‘Nederlands trots’ als belangrijke kernwaarde uitdraagt. Hiermee inspireren we een nieuwe generatie sporters en fans. Management, coaches en atleten delen kennis, werken samen en drijven elkaar sportief naar grotere hoogten met als doel: samen winnen!

Richard Plugge
“Zowel commercieel als sportief is dit een heel mooie samenwerking. De schaats- en wielerploeg zijn twee van de meest innovatieve sportorganisaties van Nederland. Grote voordelen zijn de krachtenbundeling en kruisbestuiving. De samenwerking met Pioneer  is een mooi voorbeeld. Pioneer was al sponsor van de wielerploeg, maar ook de schaatsers rijden met de door Pioneer en het wielerteam ontwikkelde vermogensmeter.

De interactie tussen de atleten is fantastisch om te zien. Ze stuwen elkaar echt naar een hoger niveau. Ook op commercieel gebied is de samenwerking interessant. Ons team is 365 dagen per jaar zichtbaar, iets wat voor sponsoren heel aantrekkelijk is. Talentontwikkeling hebben wij hoog in het vaandel staan. Net als de schaatsploeg brengen wij jonge talenten naar de wereldtop en zijn wij een uithangbord voor jonge topsporters. De schaatsers hebben met diverse titels al vroeg in het seizoen iets fantastisch neergezet. Wij willen die successen evenaren en overtreffen. We gaan er een fantastisch en knallend jaar van maken.”

Jac Orie
“Tijdens het NK afstanden werden de schaatsers aangemoedigd door een aantal van de wielrenners en dat klikte meteen. Dat was echt een belangrijke ruggensteun. Ons motto ‘samen winnen’ was overduidelijk van toepassing. We huizen inmiddels samen met het management van de wielerploeg in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer en de basis van de samenwerking is gelegd. De atleten gaan op termijn en wanneer de programma’s dit toelaten, ook zeker samen trainen. Als er schaatsers zijn die aan het duurvermogen moeten werken, kunnen zij met de wielrenners meedoen. Tijdens de Tour de France kan bijvoorbeeld een niet geselecteerde renner bij ons aansluiten. Er zijn legio interessante kansen.”

Nico Verhoeven
“Sep Vanmarcke is tijdens het klassieke voorjaar onze kopman. Hij heeft vorig jaar laten zien waartoe hij in staat is. Die prestaties willen we minimaal evenaren. Het liefst met een mooie uitschieter. In de Waalse klassiekers is het ons doel om met Robert Gesink en Wilco Kelderman op niveau te presteren. We willen meedoen voor het podium. De Tour de France is het hoofddoel voor ons team. Als Nederlandse ploeg kijken we uit naar de Grand Départ in Utrecht. Met Robert Gesink, Wilco Kelderman en Laurens ten Dam hebben we drie mannen die een goed klassement kunnen rijden. Steven Kruijswijk gaat in de Giro d’Italia voor een goed klassement. Hij heeft al een keer top tien gereden in Italië. Moreno Hofland mag zich in de Giro d’Italia richten op de sprintetappes. Daarnaast beschikken we dit jaar met Barry Markus en Tom Van Asbroeck over veel sprintkracht.”

Johan Cruyff Institute
Tijdens de presentatie in Rosmalen ontvingen alle wielercoaches van Team LottoNL-Jumbo het diploma ‘Master in Coaching Opleiding’ aan het Johan Cruyff Institute. Merijn Zeeman, verantwoordelijk voor de coaches van het team, is trots op zijn mannen. “Als team zijn wij continu bezig met innoveren. De Master in Coaching is daar een mooi voorbeeld van. Een belangrijk element uit de opleiding is jezelf leren kennen en ontwikkelen, waardoor de onderlinge samenwerking en communicatie nog beter wordt. Praktijkmensen zijn nu meer theoretisch onderlegd. Hierdoor kunnen we de individuele sporter beter begeleiden, maar ook het team als geheel naar een hoger niveau tillen.”

Robert Gesink
“De Ronde van de Algarve wordt mijn eerste wedstrijd van het jaar. Daarna volgen in aanloop naar de klassiekers de Tirreno-Adriatico en de Ronde van het Baskenland. De Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zijn mijn eerste grote doelen. Vervolgens verleg ik mijn focus richting de Tour de France. Ter voorbereiding ga ik op hoogtestage en rijd ik de Ronde van Zwitserland.”

Laurens ten Dam
“Ik vind de Tour of California en de Ronde van Catalonië mooie wedstrijden en als wij daar rijden, wil ik vanzelfsprekend het beste uit mezelf halen en voor het hoogst haalbare gaan. Ik ben echter wel weer een jaartje ouder en wordt iets ‘roestiger’, opstarten aan het begin van het seizoen gaat moeizamer. De Tour de France is het hoofddoel. De laatste jaren heb ik elke keer vooruitgang geboekt en daar ga ik ook dit jaar voor. Al ben ik ook realistisch, het kan natuurlijk dat de vooruitgang op je 34e een keer ophoudt.”

Sep Vanmarcke
“Het is mijn sportieve ambitie om dit jaar een voorjaarsklassieker te winnen. Ik was er vorig jaar een aantal keer dichtbij en ben dit seizoen extra gretig. De kasseienrit in de Tour de France en het WK op de weg in Richmond staan ook op mijn lijstje. Die koersen zie ik als grote uitdagingen.”

Wilco Kelderman
“Ik wil dit seizoen weer een stap zetten, bijvoorbeeld door dit jaar een mooie koers te winnen. Natuurlijk ga ik ervoor om in de Tour de France een goed klassement te rijden. In Utrecht wil ik een sterke tijdrit afleveren. Verder streef ik er vooral naar over het gehele seizoen constant te zijn met top tien-noteringen in de kleinere rondes.”Steven Kruijswijk“Ik wil de goede lijn van afgelopen seizoen doortrekken en competitief blijven op het hoogste niveau. Ik ga voor een top tien-klassering in de Giro d’Italia en wil ook in de Tour de France iets moois neerzetten, zeker omdat de Grand Départ dit jaar in Utrecht plaatsvindt.”

Moreno Hofland
“Ik wil net als vorig jaar in het voorjaar een hoog niveau halen Deze keer wil ik het volhouden tot na de Ronde van Vlaanderen. Verder ga ik in de klassiekers opnieuw ervaring opdoen. Als de kans zich voordoet, wil ik ook een goede uitslag rijden. Daarna komt de Giro d’Italia. Ik ga proberen een rit te winnen en uit te rijden. Ook het NK is een belangrijk doel.”

Bekijk onze introductie video hier: http://youtu.be/RvVO9v5GQwc

Gerelateerde updates