Waalse Pijl: strijdend koersen voor resultaat

Waalse Pijl: strijdend koersen voor resultaat

Team LottoNL-Jumbo start woensdag in de Waalse Pijl met twee kopmannen: Paul Martens en Wilco Kelderman.

Team LottoNL-Jumbo start woensdag in de Waalse Pijl met twee kopmannen: Paul Martens en Wilco Kelderman.

“We zijn hard aan het werk om de weg omhoog te vinden en daar hoort een bepaalde manier van koersen bij”, aldus ploegleider Merijn Zeeman. “Zondag heb ik tijdens de Amstel Gold Race bemoedigende dingen gezien. We hebben attractief gekoerst. Het gaat echter om de resultaten en die vielen zondag tegen, maar we moeten blijven strijden. Dan komen er uiteindelijk resultaten. Daar ben ik van overtuigd.”  

Muur van Hoei

In de Waalse Pijl zet Team LottoNL-Jumbo in op Kelderman en Martens. “We willen Wilco en Paul als ploeg goed afzetten aan de voet van de Muur van Hoei. De finale is dit jaar wat lastiger, omdat er een extra klim is toegevoegd. Ik verwacht dat een kleinere groep om de overwinning gaat strijden.”

Wilco Kelderman

Kelderman is na zijn optreden in de Amstel Gold Race klaar voor de Waalse Pijl. Hij hoopt op de Muur van Hoei op een mooi resultaat. “Het ging in de Amstel beter dan verwacht”, aldus de Barnevelder, die vorige week nog ziek was.

“Ik voelde me heel goed in de finale. Ik kon zelfs aanvallen. Daar word ik alleen maar sterker van. Met het oog op de Waalse Pijl is dat goed. Ik ga woensdag voor een mooie uitslag. Met het oog op de Tour de France-etappe die over de Muur gaat is het ook zeer handig om de Waalse Pijl te rijden. Ik heb de klim al een paar keer verkend, maar in een koers is het toch altijd anders.”

Rentree Robert Gesink

Robert Gesink maakt in de Waalse Pijl zijn rentree na een verstoord voorjaar. Zeeman is verheugd dat hij weer over de Varssevelder kan beschikken. “Ik ben blij dat Robert terug is. Hij gaat kilometers maken en zijn seizoen écht beginnen.”

Team line-up:

Laurens ten Dam, Robert Gesink, Wilco Kelderman, Tom Leezer, Nick van der Lijke, Bert-Jan Lindeman, Paul Martens & Mike Teunissen.

Ploegleiding:

Frans Maassen & Merijn Zeeman.

Gerelateerde updates