Profiel
Vreemde dag voor Team LottoNL-Jumbo

Vreemde dag voor Team LottoNL-Jumbo

Team LottoNL-Jumbo kende vrijdag een vreemde dag in de Algarve. De ploeg bereidde zich ’s morgens voor op een goede prestatie met Robert Gesink in de 19-kilometerlange tijdrit van de derde etappe, maar zag de kopman nog voor de start vanwege privéomstandigheden op het vliegtuig naar Nederland stappen.
 
“Onze man voor het klassement is naar huis en daardoor verliep de dag anders dan verwacht”, aldus ploegleider Nico Verhoeven. “We stonden er goed voor in het klassement, maar dat is nu helaas weg. Het was op deze manier geen leuke dag.”
 
Prikkel
Sep Vanmarcke was met een 38e plaats uiteindelijk de beste Team LottoNL-Jumbo-renner in de door Tony Martin (Etixx-QuickStep) gewonnen etappe.
 
“Niemand van ons heeft vandaag een toptijd gereden, maar dat hadden we ook niet verwacht. De mannen hebben alles gegeven en laten zien dat ze in orde zijn. Deze tijdrit was wat dat betreft een mooie prikkel. Een van onze doelen hier is om met de klassiekerrenners sterker uit de koers te komen.”
 
Investeren
Het wegvallen van Gesink zorgt ervoor dat het zaterdag lastig wordt om een goede uitslag te rijden, meent Verhoeven. Het peloton begint het weekend met een 215-kilometerlange bergrit van Tavira naar Malhão.
 
“Het is zaak dat onze renners op hun eigen niveau snel mogelijk naar boven rijden en zichzelf een extra prikkel bezorgen. Op deze manier kunnen ze in zichzelf investeren met het oog op toekomstige koersen.”
 

Gerelateerde updates