Mijn profiel
Vooruitblik Vuelta a España, Ronde van Denemarken en EuroEyes Cyclassics Hamburg

Vooruitblik Vuelta a España, Ronde van Denemarken en EuroEyes Cyclassics Hamburg

We zijn alweer toe aan de laatste grote ronde van het jaar. De Vuelta a España start zaterdag met een ploegentijdrit in het Spaanse Torrevieja. Kopman Primoz Roglic heeft in de jacht op de eindzege schaduwkopmannen Steven Kruijswijk en George Bennett aan zijn zijde.

We zijn de komende dagen ook actief in Denemarken en Duitsland.

Ploegleider Grischa Niermann over de Ronde van Spanje: “We zijn dit jaar in de Tour en in de Giro op het podium geëindigd. In de Vuelta hebben we één groot doel en dat is het winnen van de Vuelta. Primoz is de kopman, George en Steven de schaduwkopmannen. Met Tony Martin, Lennard Hofstede, Neilson Powless, Sepp Kuss en Robert Gesink hebben we sterke ondersteunende renners. Met een sterke ploegentijdrit hebben we direct een goede uitgangspositie in het algemeen klassement, dus daar gaan we voor.”

Enkele dagen eerder rijden we de Ronde van Denemarken. Jonas Vingegaard, winnaar van een etappe in de Ronde van Polen, mag in zijn thuisland voor eigen kans gaan. Ook Koen Bouwman gaat voor een goed klassement in de zesdaagse wedstrijd.

Ploegleider Frans Maassen: “We rijden hier met vijf jonge renners en Tom Leezer als koerskapitein. Jonas en Koen kunnen voor een goed klassement gaan. Daarnaast willen we proberen een rit te winnen. Het parcours bevat een tijdrit en verraderlijke heuvelritten met veel open vlakken waar waaiers kunnen ontstaan. De wedstrijd eindigt met een sprintersrit in Frederiksberg.”

In EuroEyes CyclassicsHamburg staan zondag onder anderen Mike Teunissen, Danny van Poppel en Timo Roosen aan de start. Het peloton moet 216,7 kilometer afleggen. De wedstrijd start en finisht in Hamburg.

Sportive director Merijn Zeeman: “Het is een World Tour-klassieker met een interessant parcours omdat het peloton in de finale drie keer de Waseberg over gaat. De laatste keer breekt het altijd zodat er een groepje met de beste renners voorop komt. De sprintersploegen daarachter zullen het gat proberen te dichten, waardoor er een kat-en-muisspel ontstaat. We hebben met Mike, Danny en Timo drie renners die we in de finale verwachten. Dit jaar hoop ik dat er een scenario ontstaat waar onze renners in een kleinere groep wegrijden en een mooi resultaat behalen.”

Vuelta a España (24/08-16/09)

Primoz Roglic

Steven Kruijswijk

Robert Gesink

Sepp Kuss

George Bennett

Tony Martin

Neilson Powless

Lennard Hofstede

Tour of Denmark (21/08-25/08)

Jonas Vingegaard

Antwan Tolhoek

Tom Leezer

Amund Jansen

Koen Bouwan

Pascal Eenkhoorn

EuroEyes Cyclassics Hamburg (25/08)

Mike Teunissen

Timo Roosen

Jos van Emden

Floris De Tier

Danny van Poppel

Bert-Jan Lindeman

Paul Martens

Gerelateerde updates