Inloggen
Vooruitblik Tour de Pologne, Clásica San Sebastián en Prudential Ride Londen

Vooruitblik Tour de Pologne, Clásica San Sebastián en Prudential Ride Londen

Na onze zeer succesvolle Tour de France staan de volgend wedstrijden alweer op punt van beginnen. Een groot deel van onze renners heeft zich in het Oostenrijkse Kühtai op hoogte voorbereid op de tweede helft van het seizoen. Te beginnen met de Ronde van Polen die zaterdag van start gaat en de Clásica San Sebastián, ook op zaterdag. Zondag rijden we de Prudential Ride Londen.

In de Ronde van Polen maken Robert Gesink en Jonas Vingegaard hun rentree na blessureleed. Daarnaast gaan onder anderen Danny van Poppel en Antwan Tolhoek van start. In Baskenland mag Laurens De Plus zijn goede Tourvorm nog eens laten zien. Hij wordt bijgestaan door renners als Koen Bouwman en Sepp Kuss. In Londen behoren voormalig geletruidrager Mike Teunissen en Amund Jansen tot de selectie.

Robert Gesink over zijn rentree: “Het herstel heeft erg lang geduurd, maar alles is eigenlijk zo goed verlopen als mogelijk was. Het was uiteraard veel werk: van lopen met krukken met veel pijn tot fietsen met één been omdat het andere de aansturing helemaal kwijt was. Stap voor stap ben ik weer op niveau gekomen en klaar om te koersen. Ik kijk vooral uit naar de Ronde van Spanje en hoop in Polen weer wat ritme en koershardheid op te doen.”

Sportief directeur Merijn Zeeman over Clásica San Sebastián: “Deze eendagswedstrijd staat bekend om de vele klimmetjes. We moeten ervoor zorgen dat Laurens in een goede positie aan de beklimmingen begint. Voor de renners, uitgezonderd Laurens en George, is het de eerste wedstrijd na een lange trainingsperiode. Zij moeten Laurens zo goed mogelijk bijstaan.”

Ploegleider Sierk Jan de Haan over de Ronde van Polen: “We willen ons laten zien in deze World Tour-wedstrijd. De eerste drie etappes zijn vlak. Daar kan Danny met behulp van Lennard en Taco gaan voor een goed resultaat. Daarna volgen de lastigere etappes die belangrijk zijn voor het algemeen klassement. We gaan daar proberen Antwan en Robert zo goed mogelijk bij te staan.”

Selectie Ronde van Polen (03/08-09/08)

Robert Gesink

Antwan Tolhoek

Lennard Hofstede

Taco van der Hoorn

Neilson Powless

Danny van Poppel

Jonan Vingegaard

Selectie Clásica San Sebastián (03/08)

Laurens De Plus

Sepp Kuss

Floris De Tier

Bert-Jan Lindeman

Paul Martens

Koen Bouwman

Selectie Prudential Ride London (04/08)

Mike Teunissen

Amund Jansen

Jos van Emden

Timo Roosen

Pascal Eenkhoorn

Maarten Wynants

Tom Leezer

Gerelateerde updates

Food Friday - Gek op pindakaas!

Pindakaas, wie is er niet mee groot geworden? In de Food Friday van deze week gaan we in op de voedingswaarde van pindakaas en inspireren we je met 2 heerlijke pindakaas recepten!

Lees meer

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer
 /