Inloggen
Vooruitblik Tour de France

Vooruitblik Tour de France

De grootste wielerwedstrijd ter wereld begint bijna: de Tour de France. Team Jumbo-Visma rijdt met twee kopmannen in ‘la Grande Boucle’. Steven Kruijswijk is onze man voor het algemeen klassement, terwijl Dylan Groenewegen wil scoren in de sprint.

De eerste etappe is gelijk een goede mogelijkheid voor hem. In de sprint krijgt hij hulp van onder anderen Mike Teunissen en Noors kampioen Amund Jansen. Op dag twee staat de ploegentijdrit op het programma. Met Tony Martin en Wout van Aert, die beiden afgelopen week nationaal kampioen werden, heeft het team zeer sterke tijdrijders aan de start staan.

In de zesde rit met aankomst op la Planche des Belles Filles zullen de klassementsmannen voor het eerst echt hun klimmersbenen moeten laten zien. Kruijswijk heeft Laurens De Plus en George Bennett meegekregen om hem in de bergetappes bij te staan.

 / 

Na wat lastige etappes in het Centraal Massief zet het peloton koers naar de Pyreneeën. De bergetappes worden onderbroken door een individuele tijdrit in Pau.

Het zwaartepunt ligt in de laatste week. Dan moeten de renners verschillende Alpencols bedwingen, waarvan er zes toppen boven de tweeduizend meter liggen. De Tour de France finisht traditiegetrouw in Parijs.

Ploegleider Grischa Niermann: “Deze Tour de France hebben we twee grote doelen: het algemeen klassement met Steven en etappeoverwinningen met Dylan. Daarnaast hebben we met Wout en Mike twee renners die de mogelijkheid hebben op winst in een etappe over geaccidenteerd terrein.”

Dylan Groenewegen: “Er staan heel sterke sprinters aan de start, maar we hebben het gehele jaar overal gewonnen. We hebben een van de sterkere sprinttreinen. Ik ben beter geworden, de jongens om me heen zijn beter geworden, dus we zijn sterker dan verleden jaar. De gele trui is een mooie bonus als ik zaterdag win in Brussel. Maar als ik net als vorig jaar pas na een week een rit win, zou het ook heel goed en knap zijn. En als ik twee ritten win, is het nog mooier.”

"Na vorig jaar heb ik er alle vertrouwen in dat de top drie binnen mijn bereik ligt"

Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk: “Na vorig jaar heb ik er alle vertrouwen in dat de top drie binnen mijn bereik ligt. En als ik op het podium wil eindigen, zal ik zeker een keer moeten aanvallen, alleen misschien van iets minder ver dan vorig jaar in de rit naar Alpe d’Huez. Ik koers graag op die manier. Hopelijk kan ik het dan afmaken. Ik kijk er erg naar uit om zaterdag te starten. We hebben een mooie ploeg. Ik ben er klaar voor.“

Tour de France (06/07-28/07)

Steven Kruijswijk

Dylan Groenewegen

Mike Teunissen

Wout van Aert

George Bennett

Laurens De Plus

Amund Jansen

Tony Martin

Gerelateerde updates

Food Friday – 3x zomerse stamppotten

Stamppot is een perfect recept voor wielrenners! Wie aan stamppot denkt, denkt aan de winter, maar er zijn ook zomerse recepten. Ontdek in de Food Friday van deze week waarom stamppot op het menu van onze renners staat en laat je inspireren met 3 zomerse recepten.

Lees meer

Food Friday – Bier tijdens de koers?!

In de Food Friday van deze week nemen we je mee terug in de tijd. Dronk men vroeger echt bier tijdens een koers? Lees snel verder en ontdek alles over het alcohol beleid van vroeger versus nu!

Lees meer

Nog twee weken tot de Tour

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /