Shop
Vooruitblik Santos Tour Down Under

Vooruitblik Santos Tour Down Under

Team Jumbo-Visma maakt zich op voor de eerste World Tour-race van het seizoen. In Australië staat vanaf dinsdag de tweeëntwintigste editie van de Santos Tour Down Under op het programma.

Team Jumbo-Visma start in Tanunda met een zevental renners die, volgens ploegleider Addy Engels, allemaal in goede vorm verkeren. “We zijn klaar voor de start. Tijdens het criterium van zaterdag kunnen de renners weer even wennen aan het rijden in het peloton. George Bennett gaat als kopman van start. We willen met hem scoren in het klassement.”

Engels verwacht dat etappes drie en zes beslissend gaan zijn. “Etappe drie eindigt met een korte steile klim van anderhalve kilometer naar Paracombe. De Willunga Hill gaat in de laatste etappe volgens de traditie het klassement helemaal vormen. We moeten attent zijn en onze renners voor het klassement altijd van voren zien te houden.”

"We zijn klaar voor de start!"

Ploegleider Addy Engels

De ploegleider benadrukt dat Timo Roosen voor zijn eigen kans in de sprint mag gaan. “De oplopende finish in Stirling zou hem op papier het beste moeten liggen. Timo krijgt een vrije rol in de massasprints. Taco van der Hoorn kan hem assisteren bij de lead-out.”

Selectie Santos Tour Down Under (21/01 - 26/01)

Timo Roosen

Chris Harper

Antwan Tolhoek

George Bennett

Taco van der Hoorn

Bert-Jan Lindeman

Lennard Hofstede

Gerelateerde updates