Mijn profiel
Vooruitblik Ronde van Lombardije en Tacx Pro Classic

Vooruitblik Ronde van Lombardije en Tacx Pro Classic

De laatste weken van het wegseizoen zijn aangebroken. Inmiddels is onze vijftigste zege van het seizoen binnen. Een absolute mijlpaal voor Team Jumbo-Visma. Primoz Roglic won afgelopen week twee Italiaanse najaarsklassiekers. Hij was de beste in de Giro dell’Emilia en pakte bovendien de winst in de Tre Valli Varesine. Jos van Emden werd knap derde in Binche-Chimay-Binche.

Er staat voor onze ploeg in de maand oktober nog een aantal wedstrijden op het programma. Morgen staat het team aan de start van het laatste monument van het jaar, de Ronde van Lombardije. ‘De koers van de vallende bladeren’ is de laatste eendagskoers van de World Tour-kalender. De steile beklimmingen van de Madonna del Ghisallo, Muro di Sormano, Civiglio en San Fermo de Battaglia zullen ook deze editie een hoofdrol gaan opeisen.

"We staan met een heel sterk team aan de start."

Grischa Niermann over de Ronde van Lombardije

“Het mag duidelijk zijn dat Roglic onze vooruitgeschoven kopman is”, vertelt ploegleider Grischa Niermann. “Hij heeft in de Giro dell’Emilia en de Tre Valli Varesine laten zien dat hij in topvorm is. We hebben nog geen monument met de ploeg gewonnen. Die kans doet zich nu opnieuw voor. We moeten er voor zorgen dat we Roglic goed afzetten bij de laatste beklimmingen. We staan met een heel sterk team aan de start.”

Een ander deel van het team geeft morgen acte de présence in Zeeland, waar de Tacx Pro Classic op het programma staat. Deze koers wordt meestal bepaald door de wind. De finish ligt op de deltawerken van Neeltje Jans. De editie van 2017 werd een prooi voor Timo Roosen, die zaterdag ook aan de start zal verschijnen. Het podium destijds bestond verder uit Taco van der Hoorn en Dylan Groenewegen.

Selectie Ronde van Lombardije (12/10)

Primoz Roglic

Sepp Kuss

Robert Gesink

George Bennett

Koen Bouwman

Neilson Powless

Steven Kruijswijk

Selectie Tacx Pro Classic (12/10)

Dylan Groenewegen

Bert-Jan Lindeman

Maarten Wynants

Jos van Emden

Timo Roosen

Taco van der Hoorn

Mike Teunissen

Gerelateerde updates