Inloggen
Vooruitblik OVO Energy Tour of Britain (07/09 – 14/09)

Vooruitblik OVO Energy Tour of Britain (07/09 – 14/09)

Zaterdag start de OVO Energy Tour of Britain in het Schotste Glasgow. De wedstrijd kent zeven etappes om uiteindelijk te finishen in de straten van Manchester.

Vorig jaar won Team Jumbo-Visma de ploegentijdrit in Whinlatter Pass, waardoor Primoz Roglic uiteindelijk beslag kon leggen op de derde plaats in het eindklassement. Deze editie mikt de ploeg op etappezeges. Dylan Groenewegen wordt uitgespeeld in de eventuele massasprints.

"We gaan met hoge verwachtingen richting deze koers. De afgelopen jaren hebben we hier al aardig wat successen geboekt en dat willen we uiteraard over doen. Met een aantal renners kunnen we meedoen om ritwinst. Het klassement is minder een doel, maar met Mike Teunissen en Amund Jansen, die goed in vorm zijn, kunnen we wellicht toch strijden voor een mooie klassering. Bovendien hebben we voor de tijdrit ook een aantal specialisten", vertelt ploegleider Jan Boven.

Groenewegen maakt zijn rentree in het peloton, na een relatieve rustperiode. "Zijn conditie is prima. Hij heeft een aantal stevige trainingen gedaan. Dylan wil laten zien dat hij weer massasprints kan winnen. Daar gaan we voor."

OVO Energy Tour of Britain (07/09 – 14/09)

Koen Bouwman

Pascal Eenkhoorn

Jos van Emden

Dylan Groenewegen

Mike Teunissen

Amund Grøndahl Jansen

Gerelateerde updates

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer

Win het gesigneerde shirt van Primož Roglič!

Primož heeft niet alleen zijn nieuwe contract getekend, maar ook één van onze wielershirts. Wil jij dit unieke exemplaar winnen? Vul dan direct hieronder je gegevens in!

Food Friday - Zo kies je een sportdrank

Sportdrank heb je in vele verschillende soorten en smaken. Wanneer kiezen onze renners voor een hypotone-, isotone- of hypertone sportdrank? Dat leggen we uit in de Food Friday van deze week.

Lees meer
 /