Inloggen
Vooruitblik Münsterland Giro en Italiaanse en Belgische najaarsklassiekers

Vooruitblik Münsterland Giro en Italiaanse en Belgische najaarsklassiekers

Het WK is voorbij en het wegseizoen nadert het einde. Vandaag staat in Duitsland de Sparkassen Münsterland Giro op het programma. En onze renners reizen af naar Italië om daar een drieluik aan najaarsklassiekers te betwisten. Op zaterdag vindt de Giro dell’Emilia plaats en zondag rijden we de Gran Premio Bruno Beghelli en La DH Famenne Ardenne Classic. Vervolgens staat de ploeg dinsdag aan de start van Tre Valli Varesine en van Binche-Chimay-Binche om daar voor de prijzen te rijden.

‘’We gaan voor de winst in de Sparkassen Münsterland Giro. We hebben een sterk team, met Dylan Groenewegen als vooruitgeschoven afmaker. Het middelste deel van de race is wat lastiger gemaakt, dus daar moeten we attent zijn’’, aldus ploegleider Grischa Niermann.

In Italië krijgen de renners de kans om voor eigen succes te rijden. De Giro dell’Emilia is een zware wedstrijd waarbij vijf keer de stadsklim van San Luca beklommen moet worden (2,2 km á 9%). Robert Gesink heeft goede herinneringen aan deze koers, hij won in 2009 en 2010. In de GP Bruno Beghelli moet de klim van Zappolino (1,5 km á 5,3%) maar liefst tien keer gedaan worden om in Monteveglio te gaan finishen, wat voor een open koers zal zorgen. Ook Tre Valli Varesine kenmerkt zich door het heuvelachtige en onvoorspelbare karakter.

“Emilië is een eerlijke en zware wedstrijd waar we zeker een resultaat willen halen. In de GP Bruno Beghelli krijgen de renners kansen om meer vrijuit om te koersen. Ook Tre Valli Varesine is een lastige en open koers”, vertelt ploegleider Frans Maassen.

In België vinden volgende week eendagskoersen plaats in de vorm van de La DH Famenne Ardenne Classic en Binche-Chimay-Binche. De wedstrijd in de Belgische Ardennen zal getekend worden door zeven gecategoriseerde beklimmingen.

Vorig jaar wist Danny van Poppel naar de winst te sprinten met een indrukwekkende demarrage op de hellende aankomststrook in Binche. Ook dit jaar zal de ploeg aan de start staan met de overwinning als doel.

Selectie Sparkassen Münsterland Giro (03/10)

Jos van Emden

Taco van der Hoorn

Maarten Wynants

Dylan Groenewegen

Paul Martens

Amund Grøndahl Jansen

Mike Teunissen

Selectie Giro dell'Emilia (05/10)

George Bennett

Robert Gesink

Laurens De Plus

Sepp Kuss

Primoz Roglic

Jonas Vingegaard

Antwan Tolhoek

Selectie Gran Premio Bruno Beghelli (06/10)

George Bennett

Koen Bouwman

Bert-Jan Lindeman

Neilson Powless

Floris De Tier

Jonas Vingegaard

Antwan Tolhoek

Selectie La DH Famenne Ardenne Classic (06/10)

Pascal Eenkhoorn

Paul Martens

Maarten Wynants

Amund Grøndahl Jansen

Danny van Poppel

Taco van der Hoorn

Timo Roosen

Selectie Tre Valli Varesine (08/10)

George Bennett

Robert Gesink

Koen Bouwman

Laurens De Plus

Sepp Kuss

Steven Kruijswijk

Primoz Roglic

Selectie Binche-Chimay-Binche (08/10)

Jos van Emden

Paul Martens

Mike Teunissen

Dylan Groenewegen

Danny van Poppel

Taco van der Hoorn

Timo Roosen

Gerelateerde updates

Food Friday - Zo letten onze renners op hun gewicht

Onze (klassements)renners hebben het optimale gewicht nodig om sneller omhoog te rijden. Lees in deze Food Friday meer over de cruciale rol die voeding daarbij speelt. Sneak peek: geïnspireerd door de Spaanse wegen vertellen we meteen hoe je tapas gezond kan maken!

Lees meer

De reis naar de Vuelta-zege van Primoz

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer
 /