Profiel
Vooruitblik Gree-Tour of Guangxi, Japan Cup en Chrono des Nations

Vooruitblik Gree-Tour of Guangxi, Japan Cup en Chrono des Nations

Team Jumbo-Visma sluit het wegseizoen af met de Gree-Tour of Guangxi, Japan Cup en de Chrono des Nations. Daarna zullen de meeste renners aan een welverdiende vakantie beginnen.

Het peloton verplaatst zich naar China voor de laatste World Tour-wedstrijd van het seizoen, de Gree-Tour of Guangxi. Op 19 en 20 oktober schiet een ander deel van het peloton in actie in de Japan Cup.

De Gree-Tour of Guangxi begint donderdag in kustplaats Beihai en eindigt dinsdag in Guilin. De race biedt kansen voor sprinters, maar ook voor klimmers. Team Jumbo-Visma verschijnt met een gedecimeerd team aan de start. Wegens ziekte konden slechts vijf coureurs naar China afreizen.

"We zijn weliswaar slechts met vijven, maar de conditie en de motivatie zijn zeker aanwezig."

Ploegleider Sierk Jan de Haan over de Gree-Tour of Guangxi

“Met Timo Roosen hebben we iemand die zich in een massasprint goed kan plaatsen. Met name in de ritten waarin er aan het einde wat korte klimmetjes liggen, maken we met hem kans”, vertelt ploegleider Sierk Jan de Haan. “Met Antwan Tolhoek hebben we iemand die bergop goed uit de voeten kunnen. We zijn weliswaar slechts met vijven, maar de conditie en de motivatie zijn zeker aanwezig.”

Richard Plugge zal inmiddels volgens traditie tijdens de Japan Cup de rol als ploegleider op zich nemen. Op zaterdag staat er een kort criterium van veertig kilometer op het programma, op zondag rijden de renners een koers van bijna honderdvijftig kilometer.

De graadmeter in de Japan Cup wordt de beklimming naar Chojo van 1,2 kilometer met een stijgingspercentage van 8,5 procent. Deze moeten de renners in totaal veertien keer doen. Antwan Tolhoek, die nu de Gree-Tour of Guangxi rijdt, wist vorig jaar beslag te leggen op de tweede plaats.

Sepp Kuss, Neilson Powless, Robert Gesink en Steven Kruijswijk krijgen de kans om vrijuit te koersen. Koen Bouwman en Lennard Hofstede zullen hen zo goed als mogelijk bijstaan.

In het Franse Les Herbiers wordt zondag de Chrono des Nations gereden. Namens Team Jumbo-Visma zullen Primoz Roglic en Jos van Emden aan de start verschijnen. De tijdrit van 46 kilometer is de laatste wedstrijd van het seizoen voor onze ploeg.

Selectie Gree-Tour of Guangxi (17/10 - 22/10)

Timo Roosen

Taco van der Hoorn

Antwan Tolhoek

Bert-Jan Lindeman

Floris de Tier

Selectie Japan Cup (20/10)

Sepp Kuss

Steven Kruijswijk

Robert Gesink

Neilson Powless

Koen Bouwman

Lennard Hofstede

Selectie Chrono des Nations (20/10)

Jos van Emden

Primoz Roglic

Gerelateerde updates