Mijn profiel
Vooruitblik GP Cycliste de Québec & GP Cycliste de Montreal (13/9 & 15/9)

Vooruitblik GP Cycliste de Québec & GP Cycliste de Montreal (13/9 & 15/9)

Komend weekeinde staan in Canada de GP Cycliste de Québec (13/9) en de GP Cycliste de Montreal (15/9) op het programma. Beide wedstrijden zijn onderdeel van de UCI World Tour.

Vorig jaar reed Team Jumbo-Visma in beide wedstrijden zeer aanvallend. Timo Roosen werd toen vierde in Québec en vijfde in Montreal. Beide keren in een sprint van een uitgedund peloton.

Roosen is ook dit jaar een van de speerpunten van de ploeg van Nico Verhoeven in Canada.

“Ik hoop minimaal zo goed te doen als verleden jaar”, blikt Roosen vooruit. “Vooral Québec ligt mij goed, met korte heuvels en een aankomst licht bergop. Ik heb deze koersen al drie keer eerder gedaan, dus ik weet hoe ik het moet aanpakken. Montreal is dit jaar twee rondjes langer. Ik ben benieuwd of dat de koers ook zwaarder gaat maken. En vooral of de favorieten dan ook eerder gaan aanvallen. Ik voel mij goed. Ik merkte in de Ronde van Duitsland al dat de echte vorm weer begint terug te komen.”

Team Jumbo-Visma zal met een aanvallend ingestelde ploeg naar Canada afreizen. Naast Roosen zullen ook Laurens De Plus, Jonas Vingegaard, Danny van Poppel, Antwan Tolhoek, Tom Leezer en Paul Martens van start gaan.

GP Cycliste de Québec & GP Cycliste de Montreal

Timo Roosen

Laurens de Plus

Jonas Vingegaard

Danny van Poppel

Antwan Tolhoek

Tom Leezer

Paul Martens

Gerelateerde updates