Inloggen
Vooruitblik Giro d'Italia

Vooruitblik Giro d'Italia

In de Giro d’Italia is Primoz Roglic de absolute kopman. De Sloveen is dit seizoen tot dusver zeer succesvol met eindwinst in Tirreno-Adriatico, UAE Tour en Tour de Romandie.

Ploegleider Addy Engels: “De Giro d’Italia is een van onze hoofddoelen dit jaar. Primoz behoort tot de topfavorieten. Iedereen moet hem ondersteunen om het doel te bereiken: de Giro winnen. Met Laurens, Antwan, Sepp en Koen heeft Primoz sterke klimmers mee. Tom, Jos en Paul brengen de nodige ervaring mee. De eerste twee zullen Primoz door de vlakke etappes loodsen, terwijl Paul tijdens de lastigere etappes niet van Primoz’ zij zal wijken."

"De wedstrijd begint met een proloog van 8,3 kilometer in Bologna. De finish ligt bovenop een klim van 1,9 kilometer aan ruim 10 procent gemiddeld. Etappe twee tot acht zullen niet beslissend zijn voor het algemeen klassement, maar zijn wel lastig. Aan het eind van de eerste week staat een tijdrit van 35 kilometer op het programma. Vanaf de twaalfde etappe trekt het peloton echt de bergen in. De Giro eindigt met een tijdrit van zeventien kilometer in Verona.”

In onze nieuwste podcast gaan we verder in op de voorbereidingen van Roglic op de Giro. Te gast zijn Head of Performance Mathieu Heijboer, oud-renner Stef Clement en Jos van Emden.

 / 

Selectie Giro d'Italia (11/05-02/06)

Primoz Roglic

Antwan Tolhoek

Tom Leezer

Jos van Emden

Paul Martens

Laurens De Plus

Koen Bouwman

Sepp Kuss

Gerelateerde updates

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday – Pasta di Giro

In deze eerste Food Friday nemen we je mee naar Italië, het land van pasta. Het komt goed uit dat wij hier nu zitten, want onze renners hebben tijdens de Giro d’Italia volop behoefte aan koolhydraten.

Lees meer

De Giro en kopman Roglic

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /