Inloggen
Vooruitblik BinckBank Tour en Arctic Race of Norway

Vooruitblik BinckBank Tour en Arctic Race of Norway

Deze week staan de BinckBank Tour en de Arctic Race of Norway op het programma van onze ploeg. De enige meerdaagse World Tour-koers van Nederland en België gaat vandaag van start in Hulst. Onder anderen Dylan Groenewegen, Laurens De Plus en Mike Teunissen behoren tot de selectie.

In zijn thuisland Noorwegen mag Amund Jansen zijn kampioenstrui tonen. Tijdens deze meerdaagse wedstrijd rijdt het peloton vier dagen in het hoge noorden langs de Noorse fjorden. In 2014 schreef Steven Kruijswijk deze koers op zijn naam.

Race director Nico Verhoeven: “De verwachting is dat meerdere etappes van de BinckBank Tour in een massasprint zullen eindigen. We hopen daar te winnen met Dylan. Timo en Mike zijn Dylans helpers in de laatste kilometer. Laurens is onze kopman voor het algemeen klassement. Het klassement zal naar verwachting beslist worden in de laatste rit met aankomst in Geraardsbergen. Jos van Emden gaat voor een goede uitslag in de korte individuele tijdrit in Den Haag.”

Ploegleider Sierk Jan de Haan: “In Noorwegen willen we attractief koersen. Het is geen World Tour-wedstrijd en daardoor minder voorspelbaar. Dit maakt het ook uitdagend. Danny van Poppel mag zijn kans pakken in de sprint, terwijl Amund een vrije rol heeft. De derde etappe met aankomst bergop is iets voor Floris De Tier.”

Selectie BinckBank Tour (12/08-18/08)

Dylan Groenewegen

Timo Roosen

Mike Teunissen

Jos van Emden

Laurens De Plus

Maarten Wynants

Paul Martens

Selectie Arctic Race of Norway (14/08-18/08)

Danny van Poppel

Tom Leezer

Amund Jansen

Floris De Tier

Bert-Jan Lindeman

Pascal Eenkhoorn

Gerelateerde updates

Win het gesigneerde shirt van Dylan

Dylan heeft niet alleen zijn nieuwe contract getekend, maar ook één van onze wielershirts. Wil jij dit unieke exemplaar winnen? Vul dan direct hier je gegevens in!

Food Friday - Zo letten onze renners op hun gewicht

Onze (klassements)renners hebben het optimale gewicht nodig om sneller omhoog te rijden. Lees in deze Food Friday meer over de cruciale rol die voeding daarbij speelt. Sneak peek: geïnspireerd door de Spaanse wegen vertellen we meteen hoe je tapas gezond kan maken!

Lees meer

De reis naar de Vuelta-zege van Primoz

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /