Profiel
Vingegaard tweede in Ronde van Denemarken

Vingegaard tweede in Ronde van Denemarken

Jonas Vingegaard heeft de Ronde van Denemarken afgesloten met de tweede plaats in het eindklassement. Het eindpodium kwam voor de 22-jarige Deen in de slotetappe naar Frederiksberg niet in gevaar. De etappe eindigde in een massasprint. Amund Jansen werd daarin vijfde.

"Ik ben heel blij dat ik een goed klassement heb kunnen rijden in de Ronde van Denemarken", aldus Vingegaard. "Om op het podium te eindigen in eigen land is super. Het is jammer dat ik enkele fouten gemaakt heb. Dat is iets om van te leren en te verbeteren naar de toekomst toe."

Ploegleider Frans Maassen vond het een leerzame week. “Deze week was een prima leerschool voor onze jonge mannen. Met een beetje geluk of wat meer ervaring hadden wij deze koers kunnen winnen. Al bij al kunnen we met een prima gevoel terugkijken op deze week, ondanks het missen van een etappezege. De ploeg was sterk.”

Ook Jansen was na afloop te spreken over de ploeg. “Ik had niet meer de benen om voor meer te sprinten, maar de ploeg heeft mij geweldig ondersteund vandaag. We hebben deze week enkele mooie resultaten gehaald, maar boven alles hebben we als team gestreden. Het waren twee prima weken in Scandinavië.”

Gerelateerde updates