Profiel
Vingegaard schuift op naar tweede plaats in Ronde van Denemarken

Vingegaard schuift op naar tweede plaats in Ronde van Denemarken

Met nog een etappe voor de boeg is Jonas Vingegaard opgeschoven naar de tweede plaats in het klassement van de Ronde van Denemarken. De 22-jarige Deen begon de etappe als vierde, maar sprokkelde onderweg bonificatieseconden. Op het einde sprintte Vingegaard naar de vierde plaats.

In de etappe naar Asnæs Indelukke controleerde Team Jumbo-Visma de etappe met verve. De vroege vlucht werd al vroeg ingelopen, waarna Vingegaard met behulp van Amund Jansen de belangrijke tussensprint won. In de heuvelachtige finale liet de ploeg van Frans Maassen een sterke indruk achter door de verschillende vluchtpogingen onder bedwang te houden. Nadat alles was samengekomen, trok Jansen de sprint aan voor Vingegaard. De Deen kwam echter niet verder dan een ereplaats.

Ploegleider Frans Maassen zag een sterke teamprestatie. “De ploeg was vandaag heel erg sterk. Niet alleen vandaag, maar de hele week laten ze al een goede indruk achter. Jonas sprokkelde belangrijke seconden, maar hij maakte in de sprint niet de goede beslissing. Hij liet zich insluiten. Dat is jammer, want hij had denk ik de benen voor meer.”

Gerelateerde updates