Inloggen
Vingegaard schuift op naar achtste plaats in Deutschland Tour

Vingegaard schuift op naar achtste plaats in Deutschland Tour

Jonas Vingegaard is in de derde etappe van de Deutschland Tour opgeschoven naar de achtste plaats in het klassement. De jonge Deen is bezig aan een sterke tweede seizoenshelft. Vandaag zat hij mee in de beslissende ontsnapping, waarna hij in de sprint dertiende werd.

In de geaccidenteerde etappe naar Eisenach brak de koers pas open nadat de vroege vlucht was ingelopen. Vingegaard werd door de ploeg goed gepositioneerd en sloop mee toen Deceuninck-QuickStep de forcing voerde. Vingegaard reageerde in de slotkilometers op enkele uitvalspogingen, maar geraakte niet weg.

Ploegleider Merijn Zeeman was onder de indruk van de Scandinaviër. “Jonas is al een tijdje heel erg goed op dreef en dat heeft hij vandaag weer laten zien. Het was een lastige etappe en een zeer lastige finale met drie beklimmingen in de lokale ronde. Jonas zat met de besten mee en sprokkelde ook nog bonificatie. Daar zijn we heel blij mee. De seconden zijn in zo’n ronde als deze heel belangrijk.”

“Morgen wordt een zware slotdag”, vervolgt Zeeman. “Ik denk dat er een hoop renners alles of niets gaan spelen voor het klassement. Nu is het nog een mix van klimmers en klassieke renners. Er kan morgen in de heuvelzone nog heel veel gebeuren. Wij moeten scherp zijn en attent koersen en dan kijken we wel of we nog enkele plaatsen vooruit kunnen in het klassement.”

Deutschland Tour: Stage 3

Stage 3

Uitslag
Klassement
1
Kasper Asgreen
Deceuninck - Quick Step 04:27:53
2
Jasper Stuyven
Trek - Segafredo z.t.
3
Sonny Colbrelli
Bahrain Merida +0:17
13
Jonas Vingegaard
Team Jumbo-Visma z.t.
20
Timo Roosen
Team Jumbo-Visma +1:20
25
Paul Martens
Team Jumbo-Visma z.t.
42
Stef Krul
Team Jumbo-Visma z.t.
54
Koen Bouwman
Team Jumbo-Visma +4:42
81
Bert-Jan Lindeman
Team Jumbo-Visma +10:47
1
Jasper Stuyven
Trek - Segafredo 12:38:21
2
Sonny Colbrelli
Bahrain Merida +0:13
3
Alexey Lutsenko
Astana Pro Team +0:18
8
Jonas Vingegaard
Team Jumbo-Visma +0:22
20
Timo Roosen
Team Jumbo-Visma +1:26
34
Paul Martens
Team Jumbo-Visma +5:27
38
Koen Bouwman
Team Jumbo-Visma +7:02
42
Stef Krul
Team Jumbo-Visma +7:26
61
Bert-Jan Lindeman
Team Jumbo-Visma +17:30

Gerelateerde updates

Food Friday - Zo letten onze renners op hun gewicht

Onze (klassements)renners hebben het optimale gewicht nodig om sneller omhoog te rijden. Lees in deze Food Friday meer over de cruciale rol die voeding daarbij speelt. Sneak peek: geïnspireerd door de Spaanse wegen vertellen we meteen hoe je tapas gezond kan maken!

Lees meer

De reis naar de Vuelta-zege van Primoz

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer
 /