Inloggen
Vingegaard etaleert klimtalent in slotetappe Baskenland

Vingegaard etaleert klimtalent in slotetappe Baskenland

Jonas Vingegaard heeft zich in de slotetappe van de Ronde van het Baskenland in de kijker gereden. De jonge beloftevolle Deen reed de hele dag mee in het offensief en klom gemakkelijk mee met de favorieten. Hij sprintte in de straten van Eibar naar een dertiende plaats. Kopman George Bennett had materiaalpech en zag zijn kansen in rook opgaan.

In de zware slotrit met acht beklimmingen zat Vingegaard mee in de vroege vlucht van achttien renners. Ze kregen maximaal een minuut voorsprong. Door toedoen van Astana werd de kopgroep ingelopen op de Azurki, 65 kilometer voor de aankomst. Vingegaard hield daarna knap stand in de groep met leider Emanuel Buchmann. Aan de finish gaven ze iets meer dan anderhalve minuut toe op een kopgroep van vijf die streed om zowel de dag- als de eindzege.

“Het was een erg zware dag. Ik ging mee met de vroege vlucht, maar we werden al op de Azurki ingelopen,” aldus Vingegaard. “Door het hoge tempo van Astana brak het peloton in stukken. Ik wist me daarna goed te handhaven in de tweede groep. Het ging erg goed vandaag, maar op het einde zat ik er een beetje doorheen en had ik niks meer over om top tien te sprinten. Dit was mijn eerste WorldTour-koers en de manier van koersen is toch anders dan ik gewend ben. Ik denk dat ik me goed aan het aanpassen ben aan het niveau. Vandaag was een erg leuke dag voor mij.”

Ploegleider Frans Maassen zag Vingegaard een puike etappe rijden. “Hoe Jonas vandaag reed, was zeker de opsteker van de week. In een korte, loodzware etappe kon hij met de allerbesten mee. Dat bevestigt zijn potentieel. Het was een snelle etappe, waarin alles op een hoop gereden werd. George had pech in het begin. Iemand reed vol in zijn wiel en hij moest daardoor van fiets wisselen. We hebben met een aantal jongens gewacht, maar dat heeft voor het vervolg van zijn etappe niet geholpen. Terugkijkend op deze week hadden we op beter gehoopt en ook verwacht met George. Na de etappe van eergisteren waarin hij bevangen was door de kou heeft hij zich jammer genoeg niet meer echt kunnen herpakken.”

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /