Profiel
Vingegaard boekt eerste profzege in zesde etappe Ronde van Polen

Vingegaard boekt eerste profzege in zesde etappe Ronde van Polen

Jonas Vingegaard heeft in de zesde etappe van de Ronde van Polen zijn eerste zege als professioneel wielrenner behaald. In een sprint met drie was hij sneller dan Pavel Sivakov en Jai Hindley. De jonge Deen van Team Jumbo-Visma veroverde daarmee ook de leiding in het klassement en mag zodoende de slotetappe aanvangen in de gele leiderstrui.

Vingegaard was in de finale samen met Antwan Tolhoek vooraan te vinden in een gereduceerd peloton. De laatste vijftien kilometer was het de Deense klimmer die de forcing voerde. In de sprint bleef hij zijn medevluchters ruimschoots voor. Vingegaard bezorgde Team Jumbo-Visma daarmee de veertigste overwinning van het seizoen. Vingegaard is de negende renner van de ploeg van manager Richard Plugge die een individuele zege boekt dit seizoen.

“Het was een heel zware rit”, aldus ploegleider Sierk Jan de Haan. “De hele etappe hebben we goed van voren gezeten. We hebben onderling goed gecommuniceerd en initiatief getoond. Met Antwan en Jonas konden we op de steile klimmen goed uit de voeten. Het was geen verrassing dat Jonas meezat, want hij was een van de sterkste mannen in de wedstrijd.”

De winnaar was erg blij met zijn eerste overwinning als professional. “Ik kan het nog niet beseffen. Het is super. De jongens hebben vandaag goed gewerkt. Toen mijn groep terugkwam bij de groep van Antwan, voelde ik me nog goed. Ik koos er daarom voor om aan te vallen. Ik wist dat ik een goede kans maakte in de sprint, maar dat ik het dan ook afmaak is fantastisch. Morgen zal ik proberen de trui te verdedigen. Het zal wederom een lastige etappe worden, net als vandaag. Deze overwinning draag ik op aan Bjorg Lambrecht. De wielersport is in rouw en het is onwezenlijk om een collega zo te verliezen. Op deze manier bewijs ik Bjorg mijn eer.”

Gerelateerde updates