Victor Campenaerts 5e in Vuelta tijdrit.

Victor Campenaerts 5e in Vuelta tijdrit.

Team LottoNL-Jumbo renner Victor Campenaerts is vijfde geworden in de tijdrit in de Vuelta. Campenaerts had 48 minuten en 20 seconden nodig voor de 37 kilometer naar Calpe. Christopher Froome (Sky) won de tijdrit in een tijd van 46’33”. Nairo Quintana (Movistar) blijft aan de leiding. George Bennett van Team LottoNL-Jumbo stijgt naar de 11e plek in het algemeen klassement.

“Het ging goed, ik had de power in mijn benen om een goede tijdrit te rijden.” Victor Campenaerts kijkt tevreden terug op zijn race. “Meer dan zelf hard rijden kan je niet doen, en dit is alles wat er in zat.” Campenaerts had er lang naar uit gekeken. “Sinds mijn selectie voor de Vuelta ben ik met deze tijdrit bezig geweest, we hebben het parcours een aantal keer verkend en ik heb daardoor vol kunnen rijden.”

Campenaerts was trots om in Spanje met zijn Belgische kampioenstrui te mogen rijden. “Het is elke keer mooi om dit shirt aan te trekken, maar om ermee in een grote ronde te rijden is erg speciaal. Elke wielrenner is natuurlijk wel een beetje ijdel en dan is dit shirt mooi om mee te showen.”

Bennett schuift op

George Bennett reed een goede tijdrit en werd 25ste. “Normaal ben ik echt niet goed in tijdrijden. En vaak verlies ik ook nog eens wat plaatsen in het algemeen klassement na een tijdrit.”

Bennett wist niet wat voor uitslag hij kon verwachten. “In het begin van de tijdrit was het vooral zwaar en wist ik niet wat ik ervan moest denken. Toen ik de renner die voor mij was gestart inhaalde dacht ik al wel dat ik een goede tijdrit aan het rijden was.”

“Ik was pas echt zeker dat het goed zat toen de ploegleiders mij na de finish vertelde dat ik een goede rit had gereden. Het is mooi om aan het eind van een grote ronde nog zo’n tijdrit te kunnen rijden.” Bennett schuift door zijn goede tijdrit naar plek 11 in het algemeen klassement.

Gesink

Robert Gesink zat vandaag vooral met zijn hoofd bij de etappe van morgen. “Ik wil het geen rustdag noemen, maar ik heb een goede training kunnen afwerken vandaag. Op de klimmetjes ben ik voluit gegaan en dat vind ik altijd wel fijn een dag voor een zware etappe.” In de rit naar de Alto de Aitana wil Gesink opnieuw strijden voor de ritzege. “Morgen wordt het eerst een gevecht om in de kopgroep te komen. En als dat lukt is het vechten om weg te blijven, al ligt dat vaak aan het peloton erachter.”

De slotklim kent Gesink goed. “Ik heb daar al een keer goed gereden en dat geeft mij de motivatie om dat opnieuw te doen. Ik voel me net als de afgelopen week erg goed, dus we gaan er morgen weer vol voor. ”

Addy Engels

Ploegleider Addy Engels zat in de auto achter Victor Campenaerts en George Bennett en is tevreden. “Victor heeft een goede tijdrit gereden zoals we gehoopt hadden. George Bennett heeft laten zien dat hij goed in vorm is. Om als niet specialist zo hard te rijden is gewoon erg knap. We zijn blij met het resultaat.

“Morgen gaan we nog een keer volle bak. Het zal aan Bennett en Gesink zijn om voorin mee te doen en in de kopgroep terecht te komen.”

Gerelateerde updates