Vanmarcke's Bianchi Infinito CV ook in Parijs-Roubaix te bewonderen

Vanmarcke's Bianchi Infinito CV ook in Parijs-Roubaix te bewonderen

Bianchi heeft voor Team LottoNL-Jumbo’s Sep Vanmarcke een speciale versie van de Infinito CV ontwikkeld, zodat hij een aanval kan doen op de kasseienklassiekers in Noord-Europa.

De unieke fiets die Team LottoNL-Jumbo’s Belg Sep Vanmarcke van Bianchi heeft gekregen zal aanstaande zondag ook weer zijn te bewonderen tijdens Parijs - Roubaix.

 

Een zeer speciale fiets voor zeer speciale wedstrijden: Bianchi heeft voor Team LottoNL-Jumbo’s Sep Vanmarcke een speciale versie van de Infinito CV ontwikkeld, zodat hij een aanval kan doen op de kasseienklassiekers in Noord-Europa. De 26-jarige die op het podium eindigde tijdens Parijs- Roubaix (2e in 2013) reed tijdens de Ronde van Vlaanderen de eerste koers op zijn nieuwe fiets.

 

Vanmarcke’s Infinito CV heeft een innovatieve verfbeurt ondergaan middels een speciale techniek. Het complete frame, gemaakt van koolstof, heeft de iconische Celeste kleur van Bianchi. De bovenbuis, balhoofdbuis en onderbuis hebben een afgetrapte en agressieve uitstraling, met een geschraapt metaal effect. Daarnaast heeft Bianchi in het balhoofdbuis-gedeelte Sep Vanmarcke’s persoonlijke logo toegepast, terwijl de bovenbuis het motto “Minder Vermoeidheid, Meer Controle” draagt, wat refereert aan de uitstekende voordelen van de Countervail vibratie stoppende technologie wanneer men over de kasseien rijdt. 

 

De uitvinding: Wat is countervail technologie


Bianchi heeft samengewerkt met Material Sciences Corporation om een innovatief en exclusieve applicatie van het gepatenteerde Countervail® te ontwikkelen, met een geïntegreerd vibratie stoppend systeem. Met zijn speciale koolstofvezel bouw en viscoelastisch materiaal en Countervail® koolstofmateriaal ingebed in de unieke Infinito CV koolstof lagen, stopt dit model onmiddellijk vibraties terwijl het de stijfheid en kracht van het complete frame vergroot. Countervail stopt tot wel 80% van de wegvibratie; dit maakt het de meest geschikte fiets om op ruig terrein en kasseien te rijden. 

 

Voordelen:

 

  • Gemaximaliseerde controle en hantering onder normale tot extreme vibraties tijdens het fietsen.

 

  • Verminderde vermoeidheid in de spieren en toegenomen energiebesparing tijdens lange afstanden; toegenomen stijfheid en piekvermogen output tijdens lange afstanden.

 

 

Gerelateerde updates