Vanmarcke zevende in Zwitserland

Vanmarcke zevende in Zwitserland

Sep Vanmarcke, Paul Martens en Robert Gesink zijn vrijdag zevende, elfde en zestiende geworden in de zevende etappe van de Ronde van Zwitserland. Team LottoNL-Jumbo was voorin vertegenwoordigd in een massasprint die werd gewonnen door Alexander Kristoff (Team Katusha).

“We wisten dat het hoogst waarschijnlijk een massasprint zou worden”, verklaarde ploegleider Nico Verhoeven. “We hebben ons als ploeg gemanifesteerd en de hele rit gegroepeerd op de juiste plek gezeten. Je kunt nu zien dat we ons elke dag verbeterd hebben. Mike Teunissen en Tom Van Asbroeck eindigden in de eerste etappe bij de laatste vijf renners. Vandaag bestaat het peloton uiteindelijk nog maar uit 80 man en daar zitten ze nog bij. Paul Martens is ook elke dag iets beter gaan rijden. Hij eindigt dan net buiten de top-10, maar zit er wel goed bij.”


Finale

Martens zelf ziet die verbetering bij zichzelf ook, al vindt hij dat het nog beter moet. “De Ronde van Zwitserland is mijn eerste koers sinds een lange periode”, gaf hij aan. “Ik probeer elke dag stappen te zetten en vandaag kreeg ik voor het eerst weer de kans om echt in de finale te zitten. Ik ben op zich wel tevreden over hoe het tot dusver gaat, maar er moet nog wat gebeuren. Je wilt toch iedere dag een rol spelen in de etappe, maar na mijn botbreuken is het niet gek dat ik niet meteen meestrijd met de wereldtop. Ik voel wel dat ik steeds beter word, dat is positief.”


Juiste positie

In de laatste rit in lijn van de Ronde van Zwitserland wordt het nog zwaar. “De etappe is lastig en heeft veel hoogtemeters”, zei Verhoeven. “Ik denk dat het uit elkaar gereden gaat worden. Wij moeten onszelf in de juiste positie manoeuvreren zodat we mee kunnen doen om de overwinning. Met wie dat gebeurt, maakt niets uit.” 

Gerelateerde updates