Vanmarcke verovert en verliest leiding in Tour du Poitou Charentes

Vanmarcke verovert en verliest leiding in Tour du Poitou Charentes

Sep Vanmarcke heeft donderdag kort kunnen genieten van de witte leiderstrui tijdens de derde dag van de Tour du Poitou Charentes. De Belg van Team LottoNL-Jumbo veroverde de koppositie in het algemeen klassement in de ochtendetappe, maar was in de middagtijdrit niet opgewassen tegen Tony Martin (Etixx-QuickStep).

De Duitser noteerde in de 23-kilomterlange race tegen de klok de derde tijd, genoeg om de leiding over te nemen. Adriano Malori (Movistar) won de tijdrit. Jos van Emden kende materiaalpech en werd elfde.

Marc Sarreau (FDJ) sprintte in de ochtendetappe naar de zege. Moreno Hofland, die nog niet helemaal de oude is na zijn val in de Vattenfall Cyclassics, werd zesde. Vanmarcke finishte netjes in de eerste groep, terwijl Arnaud Gerard (Bretagne - Séché Environnement) zijn eerste positie verspeelde door in een tweede peloton over de streep te komen.

Frans Maassen
“We wisten dat het heel lastig ging worden om de trui te behouden, maar Sep heeft een goede tijdrit gereden”, aldus ploegleider Frans Maassen. “De trui kwam vanmorgen als een verrassing. Sep was Moreno aan het afzetten voor de sprint, toen er een gaatje viel. Het was mooi meegenomen om als leider aan de tijdrit te starten.”

Sep Vanmarcke
Vanmarcke was na afloop te spreken over zijn prestatie in de tijdrit. “Ik focus me dit jaar wat meer op het tijdrijden en elke koers gaat het beter. Deze achtste plaats is mijn beste prestatie ooit en dus ben ik tevreden. Ik wilde er deze week sowieso een harde koers van maken met het oog op de komende koersen, dat is zeker al gelukt.”

Vanmarcke is echter nog niet klaar. Vrijdag wil hij er nog een keer invliegen. “Ik sta nu vierde. Martin staat vrij ver voor, maar de koers moet nog gereden worden en dan alles is mogelijk. Movistar staat tweede en derde. Die willen ook nog wel wat proberen denk ik.”

Gerelateerde updates