Vanmarcke klaar voor het najaar

Sep Vanmarcke is in de Franse etappekoers Poitou Charentes als vierde in het algemeen klassement geëindigd. De Belg van LottoNL-Jumbo finishte in de laatste etappe naar Poitiers als vierde in de massasprint. De rit werd gewonnen door Matteo Trentin van Etixx-Quick Step, zijn ploegmaat Tony Martin greep de eindzege.

De 191-kilometerlange vlakke rit naar Poitiers kende weinig verrassingen. “Na een half uur koers reden 6 renners weg die niet gevaarlijk waren voor het algemeen klassement”, vertelde ploegleider Frans Maassen na de finish. “Etixx-Quick Step controleerde de koers volledig en dus werd het sprinten met een mannetje of 50. Voor ons was een ritzege vandaag het hoogst haalbare.”

Sep Vanmarcke liet een goede vorm zien in Charentes en kan het najaar met veel zelfvertrouwen tegemoet zien. “Vanmarcke heeft echt aangetoond in een goede vorm te steken”, vervolgde Maassen. “Dat geeft veel vertrouwen voor Plouay. Ik ben tevreden over de ploeg. Martens is een stuk beter geworden en de jonkies hebben veel geleerd hier.”

Sep Vanmarcke
Sep Vanmarcke gebruikte de wedstrijd om de vorm aan te scherpen. “De vorm is goed. Ik heb na de Tour het even rustig aan gedaan om goed te zijn voor de wedstrijden in Canada maar met deze vorm moet ik ook iets kunnen betekenen in Plouay. Ik was dichtbij een tweede plaats in het algemeen klassement maar in de laatste bocht verloor ik wat plekken en die kon ik niet meer goedmaken, daardoor mis ik de bonificatieseconden. Maar goed, ik kan vooruitkijken met deze vorm en ben dus tevreden.”

Gerelateerde updates