Inloggen
Van Poppel vijfde in eerste etappe Ronde van Polen

Van Poppel vijfde in eerste etappe Ronde van Polen

Danny van Poppel is in de eerste etappe van de Ronde van Polen als vijfde gefinisht. De renner van Team Jumbo-Visma werd door zijn ploeg goed in stelling gebracht voor de massasprint in de straten van Krakow.

De relatief korte etappe werd vanaf het begin gecontroleerd door de sprintersploegen. Een kopgroep werd in de finale ingerekend. Team Jumbo-Visma nam bij het ingaan van de slotkilometer het initiatief met Neilson Powless en Taco van der Hoorn, waarna Van Poppel zijn eigen weg koos in de laatste hectometers.

Ploegleider Addy Engels zag een strijdvaardige ploeg. “Het was gelijk duidelijk dat de etappe op een sprint zou eindigen. De jongens hebben een goede lead-out gedaan, zeker als je weet dat het niet de mannen zijn die dit dagelijks doen. Ze kwamen op het juiste moment en Danny zat goed in positie. Dat was mooi om te zien. Ook voor Danny is het een opsteker dat hij zich weer kon mengen in de sprints na een minder voorjaar. Het NK was al een voorteken dat hij op de weg terug is.”

Gerelateerde updates

Food Friday - Gek op pindakaas!

Pindakaas, wie is er niet mee groot geworden? In de Food Friday van deze week gaan we in op de voedingswaarde van pindakaas en inspireren we je met 2 heerlijke pindakaas recepten!

Lees meer

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer
 /