Profiel
Van Poppel tweede in eerste etappe Arctic Race of Norway

Van Poppel tweede in eerste etappe Arctic Race of Norway

Danny van Poppel is in de eerste etappe van de Arctic Race of Norway als tweede geëindigd. De renner van Team Jumbo-Visma werd in de sprint van een omvangrijke kopgroep geklopt door landgenoot Mathieu van der Poel.

Na ruim zeventig kilometer koers viel de beslissing toen er een kopgroep van drieëndertig renners wegreed met voor Team Jumbo-Visma naast Danny van Poppel ook Floris De Tier, Pascal Eenkhoorn en Amund Jansen. Die laatste etaleerde zijn uitstekende vorm door in de laatste kilometers nog een scheve situatie recht te zetten om tot een sprint te komen.

“Als je er zo dichtbij bent, is dit toch wel een beetje balen”, aldus Van Poppel. “Aan de andere kant moet ik hier blij mee zijn en vertrouwen uit putten. De ploeg was vandaag supersterk en ik voelde me goed. We wisten dat het een rare etappe ging worden omdat er door de weinige WorldTour-ploegen weinig controle zou zijn. Het tempo lag hoog en we zaten uiteindelijk met vier man mee vooraan. In de finale hebben vooral Floris, Amund en Pascal geprobeerd om aan te vallen. Na de laatste klim hebben we besloten mijn kaart uit te spelen. Ik moet de jongens een compliment maken, want zonder hen was het hier geen sprint geworden. Al bij al ben ik blij met hoe het nu gaat en met het vertrouwen dat ik krijg. Ik kijk al uit naar morgen.”

Gerelateerde updates