Profiel
Van Poppel strandt op tweede plaats in tweede etappe Ruta del Sol

Van Poppel strandt op tweede plaats in tweede etappe Ruta del Sol

Danny van Poppel is naar een tweede plaats gesprint in de tweede etappe van de Ruta del Sol. In de etappe naar Torredonjimeno werd Van Poppel nipt geklopt door Europees kampioen Matteo Trentin. In het klassement verandert er weinig. Steven Kruijswijk staat zesde, Tolhoek blijft negende.

In de langste etappe van de ronde werd Van Poppel op het slotklimmetje goed gebracht door zijn Team Jumbo-Visma-ploeggenoten, maar de Brabander kon Trentin niet meer remonteren.

“Ik kan met deze tweede plaats niet ontevreden zijn”, aldus Van Poppel. “Het was vandaag een erg lange etappe met veel tegenwind. De finale was lastig en ook hectisch, maar het ging erg goed. We hebben hier niet echt een team voor een goede lead out, maar we hebben het toch geprobeerd met een aantal mannen. Steven en Pascal hebben mij in het wiel van Trentin afgezet. In een sprint van stervende zwanen kwam ik nog sterk opzetten. Helaas net iets te laat. Hier baal ik wel van, want je wilt winnen. Aan de andere kant zit ik op schema richting de klassiekers toe.”

Ploegleider Sierk-Jan de Haan volgde de uitleg van Van Poppel. “De ploeg heeft vandaag prima werk verricht. Eerst Daan, die meehielp de vroege vlucht in te lopen en vervolgens hebben de mannen Danny goed gebracht tot in het wiel van Trentin. Natuurlijk wil je altijd winnen, maar verliezen van een renner van het kaliber Trentin is geen schande. Hier halen we moraal uit.”

Gerelateerde updates