Inloggen
Van Hemert dolgelukkig met World Cup-ticket

Van Hemert dolgelukkig met World Cup-ticket

LottoNL-Jumbo sprintster Roxanne van Hemert kan terugkijken op een uiterst goed verlopen NK Afstanden in Heerenveen. De oud-wereldkampioene bij de junioren op de 1.000 en 1.500 meter reed in Thialf sneller dan ooit.

“Het was een heel mooi weekend waarin ik een World Cup-ticket verdiend heb,” liet Roxanne na haar training in Thialf weten. “Op vrijdag reed ik een klein pr-tje op de 1.500 meter op de NK. Maar ik had eerlijk gezegd gehoopt op een snellere tijd. Nu kwam ik uit op 1:59.62. Een kleine verbetering van een paar honderdsten.”

De tijd van Roxanne op de 1.500 meter was net niet goed voor een World Cup-ticket naar Japan en Zuid-Korea op die afstand.

“Ik reed op trainingen al een paar keer een heel snelle opening en dat gaf vertrouwen. Het begin van de mijl was snel, sneller dan ik ooit reed. Dat gevoel nam ik mee naar de 1.000 meter waar ik een dik persoonlijk record reed.”

Op eigen kracht
Van Hemert reed haar bijna drie jaar oude persoonlijke record op de kilometer aan gort en noteerde 1:16.84. Een verbetering met zeventiende van een seconde waarmee ze een World Cup ticket verdiende.

Mijn opening op de 1.000 meter was snel. Onder de 19 seconden. De daaropvolgende ronde was ook goed, maar mijn slotronde was nog beter. Ik bleef daar met 29.9 onder de 30 seconden. Daar verloor ik heel weinig tijd ten opzichte van de concurrentie”, vervolgde de 24-jarige uit Wassenaar. “Ik heb een World Cup-ticket op zak en die heb ik op eigen kracht verdiend. In het verleden viel ik twee keer in op een World Cup maar nu heb ik het helemaal zelf gedaan en dat is een heel lekker gevoel.”

Ondanks de mooie prestaties vorige week wil Roxanne zichzelf geen druk opleggen.

“Ik heb eerlijk gezegd geen verwachtingen. Ik wil deze stijgende lijn nu doorzetten en in Japan en Zuid-Korea gewoon zo hard mogelijk schaatsen. Ik ben nog nooit in Zuid-Korea geweest, maar in Obihiro ken ik wel de baan. Ik heb daar toen een wereldbeker gereden als invaller.”

Roxanne en haar ploeggenoten vertrekken maandag naar Japan. De eerste World Cup begint op 14 november in Obihiro, Japan.

Team LottoNL-Jumbo World Cup line-up

Stefan Groothuis
Gerben Jorritsma
Sven Kramer
Kjeld Nuis
Wouter olde Heuvel
Hein Otterspeer
Jan Smeekens
Roxanne van Hemert
Laurine van Riessen
Diane Valkenburg
Douwe de Vries
Annette Gerritsen (reserve)

Gerelateerde updates

Food Friday - Gek op pindakaas!

Pindakaas, wie is er niet mee groot geworden? In de Food Friday van deze week gaan we in op de voedingswaarde van pindakaas en inspireren we je met 2 heerlijke pindakaas recepten!

Lees meer

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer
 /