Profiel
Van Emden snelt naar Nederlandse titel tijdrijden

Van Emden snelt naar Nederlandse titel tijdrijden

Jos van Emden heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Nederlandse titel tijdrijden veroverd. De 34-jarige hardrijder van Team Jumbo-Visma was acht seconden sneller dan nummer twee Langeveld.

Het is voor Van Emden zijn tweede seizoenszege, nadat hij vorige week de proloog won in de ZLM Tour. Van Emden bezorgt Team Jumbo-Visma hiermee de 32e overwinning van het seizoen.

“Ik vind dit een van de mooiste truien die er is”, aldus een dolblije Van Emden. “Het werd bijna een obsessie om hier nog een keer te winnen. Mocht dat niet zijn gelukt, dan zou ik dat een gemis vinden. Ik had niet gedacht dat deze overwinning er zou komen. Gisteren voelde ik mij niets waard door de hitte, waardoor de moed me in de schoenen zakte. Ik ben niet tevreden over mijn tijdrit, maar ik ben blijven knokken tot het einde en dat resulteerde in deze trui. Deze overwinning heb ik mede te danken aan Mathieu Heijboer. Hij steekt ontzettend veel tijd en energie in mij en deze discipline en weet hoe graag ik wilde winnen. Ik vertrouw hem blindelings.”

Head of performance Heijboer noemt het een emotionele zege. “Vaak wordt Jos nét geklopt door een andere renner. Dat het vandaag is gelukt, is één van de hoogtepunten van het jaar. We steken ontzettend veel tijd in deze discipline. We zijn naar de windtunnel geweest en hebben nieuw materiaal van onze partners getest. Daardoor is de positie van Jos wat aangepast en dit resulteerde in een snellere tijdrit. Hij is een onmisbare schakel in de ploeg, ook voor de overwinningen van Primoz het afgelopen halfjaar, maar daarnaast blijft bij hem zelf het vuur voor het tijdrijden branden. Dat zal nooit weggaan en daar blijven we aan werken.”

 / 

Morgen staat Heijboer Wout van Aert bij in het BK. “We hebben na het voorjaar met Wout veel getraind op zijn tijdrit. Dit resulteerde in een knappe overwinning in de Dauphiné. Hopelijk kan hij morgen de Belgische trui pakken. En ook overmorgen maken we een goede kans met Tony Martin in Duitsland. Eén van de redenen dat Tony voor deze ploeg is komen rijden, is dat hij ontzettend veel kennis op het gebied van tijdrijden meebrengt. Wat dat betreft is de titel van Jos misschien ook wel aan hem te danken. Tony heeft een volgende impuls gegeven aan het tijdrijden binnen onze ploeg.”

Gerelateerde updates