Profiel
Van der Hoorn toont zich in tweede rit Ronde van Noorwegen

Van der Hoorn toont zich in tweede rit Ronde van Noorwegen

Taco van der Hoorn heeft de tweede etappe van de Ronde van Noorwegen medegekleurd. De coureur uit Wageningen reed met zes anderen lang in de aanval, maar werd op drie kilometer van het einde ingerekend. Van der Hoorn plaatste zich nog in de sprint en werd zestiende. Door het sprokkelen van de nodige bonificatieseconden klom Van der Hoorn naar de achtste plaats in het klassement.

Van der Hoorn trok vanuit de start ten aanval met zes anderen. Het zevental kreeg maximaal drieëneenhalve minuut voorsprong. Op de lokale rondjes in Mandal werd de voorsprong gestaag dichtgereden. Van der Hoorn probeerde het nog op de klim in de plaatselijke ronde, maar bloemen leverde dat niet op.

“Vandaag was er een grote kans dat er een kopgroep kon wegblijven”, aldus Van der Hoorn. “Ik had deze etappe goed voorbereid. Op de klim vanuit de start ben ik gaan aanvallen en ik kreeg zes man mee. Ik had het gevoel dat het wel kon lukken, maar niet iedereen werkte met volle overgave mee. Dat was balen, want het had er anders wel ingezeten. Daarna heb ik me van voren proberen te houden om geen tijd te verliezen en heb ik nog geprobeerd mee te sprinten. Het gevoel is goed en ik ga het zeker nog eens proberen.”

Er was ook minder goed nieuws voor Team Jumbo-Visma. Jonas Vingegaard en Danny van Poppel gingen vandaag niet meer van start. De Deen ondervond te veel last van zijn valpartij van gisteren. Hij zal in Denemarken verder onderzocht worden. Van Poppel voelt zich al enige tijd niet fit en zal ook de nodige onderzoeken ondergaan.

Tour of Norway: Stage 2

Stage 2

Uitslag
Klassement
1
Cees Bol
Team Sunweb 08:04:20
2
Álvaro José Hodeg
Deceuninck - Quick Step z.t.
3
Kristoffer Halvorsen
Team INEOS +0:04
8
Taco van der Hoorn
Team Jumbo-Visma +0:07
45
Bert-Jan Lindeman
Team Jumbo-Visma +0:10
46
Floris De Tier
Team Jumbo-Visma z.t.
72
Maarten Wynants
Team Jumbo-Visma +0:17

Gerelateerde updates