Inloggen
Van der Hoorn pakt derde plaats in Omloop van het Houtland Lichtervelde

Van der Hoorn pakt derde plaats in Omloop van het Houtland Lichtervelde

In de 73e editie van de Omloop van het Houtland is Taco van der Hoorn naar een derde plaats gesprint. De 25-jarige renner van Team Jumbo-Visma finishte in een select gezelschap in het West-Vlaamse Lichtervelde. De Duitser Max Walscheid ging er met de zege vandoor. Ook Danny van Poppel eindige in de top tien: hij werd zevende.

Na een regenachtige start aan de kust in Middelkerke dook het peloton verder de provincie West-Vlaanderen in. De zware weersomstandigheden drukten flink hun stempel op de koers. Al vroeg onderstonden er groepjes en waaiers. Team Jumbo-Visma was altijd op de voorposten te vinden. Op de plaatselijke rondes rondom Lichtervelde schoven Timo Roosen en Van der Hoorn mee met een aantal aanvallen en hielden zo uitzicht op de winst.

Van der Hoorn is blij om weer in vorm te zijn. “Blij dat ik weer op aardig niveau ben na mijn blessure. Toch is het jammer dat we vandaag niet gewonnen hebben. Het was een harde en zware wedstrijd door de wind. Ik voelde me erg sterk onderweg. Het plan was om te sprinten met Dylan. De controle hadden we ook. In de laatste rondjes volgden er wat aanvallen, waar ik op reageerde. We bleven met vier man over en het was wachten op het juiste moment. Dat kwam er niet en Walscheid toonde zich de snelste. De komende weken wil ik vaker voor goede resultaten gaan rijden.”

Gerelateerde updates

Food Friday - Zo letten onze renners op hun gewicht

Onze (klassements)renners hebben het optimale gewicht nodig om sneller omhoog te rijden. Lees in deze Food Friday meer over de cruciale rol die voeding daarbij speelt. Sneak peek: geïnspireerd door de Spaanse wegen vertellen we meteen hoe je tapas gezond kan maken!

Lees meer

De reis naar de Vuelta-zege van Primoz

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer
 /