Profiel
Van der Hoorn kleurt mede vijfde etappe Gree-Tour of Guangxi

Van der Hoorn kleurt mede vijfde etappe Gree-Tour of Guangxi

Team Jumbo-Visma is de vijfde etappe van de Gree-Tour of Guangxi goed doorgekomen. In de enerverende rit is Timo Roosen als elfde geëindigd. Antwan Tolhoek behield zijn vierde plaats in het klassement, op tweeëntwintig seconden van leider Enric Mas.

Taco van der Hoorn kleurde de dag door in de vroege ontsnapping te zitten. In het heuvelachtige gedeelte van de etappe lieten de klassementsrenners zich even van voren zien. Daarna was de controle snel terug en stevende het peloton af op een nieuwe sprint. Fernando Gaviria boekte in Guilin zijn tweede etappezege.

Van der Hoorn had nooit het idee dat de vlucht het tot het einde zou halen. “Het plan was om de laatste klim met de vroege vlucht te overleven. Mocht ik dan overblijven, zou ik eventueel Timo of Antwan nog kunnen helpen. Het tempo lag heel de dag hoog, ook in de vluchtersgroep. Het was een gokje. Dat pakte vandaag helaas niet zoals gewild uit.”

"Het belangrijkste doel is nu het klassement van Antwan."

Ploegleider Addy Engels

Ploegleider Addy Engels sprak van een goede dag voor zijn equipe. “Taco zat vanaf het begin goed mee in de kopgroep van vier, maar ze kregen nooit echt veel ruimte. Antwan zat attent van voren toen de klassementsmannen even los waren op de laatste klim van de dag. Het belangrijkste doel is nu het klassement van Antwan. Daar gaan we werk van maken.”

Door de resultaten in China is het ook duidelijk geworden dat Dylan Groenewegen zich zegekoning van het seizoen 2019 mag noemen. Met vijftien zeges op de teller, sloot hij vorige week in de gewonnen Tacx Pro Classic zijn seizoen af.

Gree-Tour of Guangxi

Etatppe 5

Gerelateerde updates