Inloggen
Van Aert wint Touretappe in massasprint na slijtageslag

Van Aert wint Touretappe in massasprint na slijtageslag

Wout van Aert heeft de tiende etappe in de Tour de France gewonnen. De 24-jarige renner van Team Jumbo-Visma won de sprint van een gereduceerd peloton voor Elia Viviani en Caleb Ewan. Steven Kruijswijk steeg en passant naar de vierde plaats in het algemeen klassement.

In de laatste dertig kilometer werd het peloton in stukken gereden door de sterke wind. Namens Team Jumbo-Visma waren Kruijswijk en Van Aert vertegenwoordigd in de eerste groep.

Voor Wout van Aert is het zijn vierde zege van het seizoen. Hij bezorgt zijn Nederlandse ploeg hiermee de vierde etappezege in deze Tour en de 39e zege van het seizoen.

“Ik kan het niet geloven”, aldus Van Aert, die dit seizoen bij Team Jumbo-Visma zijn debuut maakt op World Tour-niveau. “Het is niet gemakkelijk om hier te winnen. Ik heb de afgelopen tien dagen ervaren hoe groot deze koers is. Om te winnen bij mijn Tourdebuut is geweldig. Vandaag valt alles op zijn plek voor mij. Toen de waaiers ontstonden, was het geen ideale situatie voor ons. Zowel Dylan als George was niet mee. Daardoor kwam er een kans voor mij en die heb ik gegrepen. Ik ging de sprint van ver aan. Viviani kwam nog sterk opzetten, maar uiteindelijk kon ik de zege pakken. Dit toont aan hoe sterk we als team zijn. We winnen naast de ploegentijdrit ook drie sprints met drie verschillende renners. En ik hoop dat het onze kopman voor het klassement, Steven, ook een boost geeft.”


 / 

Gerelateerde updates

Food Friday - Zo letten onze renners op hun gewicht

Onze (klassements)renners hebben het optimale gewicht nodig om sneller omhoog te rijden. Lees in deze Food Friday meer over de cruciale rol die voeding daarbij speelt. Sneak peek: geïnspireerd door de Spaanse wegen vertellen we meteen hoe je tapas gezond kan maken!

Lees meer

De reis naar de Vuelta-zege van Primoz

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer
 /